Lenovo Ideapad S145-15IGM, laptop gri cu SSD mare

Lenovo Ideapad S145-15IGM are o construcție similară cu cea a ultrabookurilor și se vede din pozele de prezentare, dar și greutatea sa e redusă – 1.85 kg. Această serie de laptopuri oferă un hardware mai accesibil, însă dotările tot impresionează. Avem un ecran cu rezoluție mare, difuzoare de 3W, memorie de 2400 MHz, WiFi ac, USB 3.1 și SSD. Laptopurile recent lansate au SSD-uri cu o capacitate mai mare și nici nu cred că e nevoie de mai mult.

Tastatura e aceeași ca la multe alte modele și e plăcută la atingere, iar touchpadul nu e chiar pe centru ci e așezat puțin spre stânga. Oricum, mă gândesc că veți folosi un mouse pentru o productivitate ceva mai mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul instalat pe acesta e un Intel Celeron cu 4 nuclee, iar placa video e una de tip Intel UHD. Performanțele sunt limitate pentru că nu are memorie video dedicată, însă poate rula conținut video 1080p. Acel SSD are interfață SATA însă nu e mult mai diferit decât cel de tip M.2, doar cele cu suport NVMe au specificații mult mai bune.

Laptopul nu are ne voie de multe periferice pentru că are multe dotări integrate, însă un mouse ar ajuta mult iar dacă nu vă plac firele, optați pentru unul wireless.

Păreri pro și contra

Merită ales pentru că are un preț foarte bun, construcție solidă, tastatură chiclet, design modern, porturi numeroase și altele. Se vede că îi lipsește unitatea optică DVD și mufa LAN, dar eu le consider inutile când vă doriți un gadget portabil și hotspot-uri sunt destule pentru fi conectat mai tot timpul la internet. Există și adaptoare USB-LAN dacă chiar vă doriți să folosiți cablul de rețea (costă cel mult 100 lei). Poate fi folosit chiar și pentru home multimedia că doar nu are un ecran atât de mic și ieșire HDMI permite conectarea unui televizor performant.

Lenovo Ideapad S145-15IGM oferă și o autonomie bună deoarece sunt componente cu un consum mic de energie, însă depinde și de stilul utilizatorului (setările alese). Arată bine pe alb, iar rama neagră a ecranului evidențiază foarte bine ecranul.

Te-ar mai putea interesa