Lenovo IdeaPad S130-14IGM, laptop ultraportabil ieftin

Laptopul Lenovo IdeaPad S130-14IGM face parte dintr-o serie nu foarte scumpă, însă caracteristicile tehnice sunt foarte bune pentru acel buget. Aveți de ales între două variante cu configurații diferite, dar eu aș alege pentru cel cu Pentium N5000 deoarece are performanțe bune pentru orice task. Bineînțeles, aici nu mă refer la jocuri sau aplicații profesionale deoarece bugetul e unul destul de limitat. Nici celelalte modele nu trebuie neglijate pentru că au prețuri foarte bun, iar dotările sunt aceleași. Din numele său reiese ușor seria dar și mărimea ecranului (14 inci).

Laptopurile ultraportabile sunt la modă de ceva timp pentru utilizatori vor un gadget cu Windows 10 care să-l poată lua cu ușurință oriunde. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul rămâne cea mai importantă componentă a unui gadget și vine cu o placă video integrată bună. Discutăm de Intel HD 605 care e destul de recentă și poate rula conținut video. E echipat cu memorie RAM care are un consum mic de energie însă capacitatea sa oferă un multitasking bun.

Capacitatea de stocare e oferită de o memorie eMMC care e mai rapidă decât un hard disc, însă nu e precum un SSD. Dacă nu sunteți mulțumiți de spațiul disponibil, aveți posibilitatea să folosiți un hard disc extern sau să optați pentru un serviciu de stocare prin cloud.

Păreri pro și contra

Vine cu software licențiat pentru ca voi să-l puteți folosi imediat după achiziție și trebuie să puneți doar un antivirus și câteva programe. Arată bine pe albastru pentru că se asortează cu interfața Windows-ului și poate că nici nu v-ar fi plăcut altă culoare. Autonomia e un punct foarte al seriei și poate atinge chiar 8 ore atunci nu solicitați foarte mult hardware-ul. Chiar dacă nu aveți un IPS Full HD, veți putea deschide ecranul la maxim, adică balamalele permit plierea sa la 180 grade.

Lenovo IdeaPad S130-14IGM dispune de un ecran suficient de mare pentru a putea lucra pe el ori doar să vizionați filme 720p. Poate că nu are unitate DVD, tastatură numerică și foarte multe porturi, vi se oferă exact ce aveți nevoie.

Te-ar mai putea interesa