Lenovo IdeaPad S10-3

Acest netbook Lenovo IdeaPad S10-3 vine în trei configuraţii şi două culori diferite (alb cu capac violet şi negru). Cel pe violet este cel mai cunoscut deoarece a fost lansat mai de demult dar este şi ceva mai scump. Preţurile diferite bineînţeles, mai precis costă undeva la 900 de lei. Poate se va mai ieftini odată cu apariţia celor două care sunt pe negru. Aş fi vrut să vă ofer şi alte alternative la acest brand, dar din păcate nu sunt. Deci dacă vă plac mini laptopurile sau laptopurile Lenovo, acesta este cel mai bun netbook Lenovo pe care-l vei găsi. Lenovo a ieșit recent pe piață și cu un tablet PC Lenovo IdeaPad mini S10-3t, care merită încercat din multe puncte de vedere.

Îmi place la acestea faptul că au balamalele ecranului, scufundate. La prima vedere ai impresia că sunt nişte mini laptopuri premium datorită design-ului foarte bine realizat şi a materialului foarte bun. Lenovo IdeaPad S10-3 este un model ce poate fi folosit zi de zi de către studenţi şi cei cărora le plac să vizioneze filme, să asculte muzică sau chiar să se uite la poze, fiinf un gadget mic şi mobil ce poate fi luat oriunde pentru că are o autonomie de circa 7 ore de funcţionare.

Poze

Pachet
Ecran
Pe alb

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

După cum am precizat anterior acest model vine în trei configuraţii interesante, motiv pentru care le voi enumera în ordinea crescătoare a preţului.

Primul are procesor Intel Atom N455 la 1.66GHz,memorie RAM de 1 giga, hard 160GB, sistem de operare Windows 7 Starter şi câtăreşte 1,1 kilograme.

Al doilea are procesor Intel mdeol Atom N455 la o frecvenţă de 1.66GHz, 1GB RAM DDR3 la 667 MHz, hard disk de 250 giga, şi Microsoft Windows 7 Starter. Greutatea este de circa 1,2 kilograme.

Cel de-al treilea Lenovo IdeaPad S10-3 (cel alb) are procesor Intel Atom N475 la 1.83GHz, 1 giga de RAM, 250GB, bluetooth şi Windows 7 Starter cu capac violet.

Au ecran LCD de tip LED de 10,1 inci la o rezoluţie de 1024 cu 600, cu o excepţie… cel alb are 1280 cu 720 pixeli. Memoria RAM poate fi mărită la 2 giga prin înlocuirea plăcii RAM instalate.

Placa video este Intel GMA 3150 care redă fără probleme filme HD sau 720p. La capitolele porturi, multimedia şi conectivitate are difuzoare stereo de 3W, camera web de 1.3 MP, cititor de carduri, 2 USB-uri, reţea RJ-45, intrare audio, port VGA, Wi-Fi. Autonomia bateriei de 6 celule este undeva la 6-7 ore.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: ai din ce alege deoarece vine în trei configuraţii, arată bine, tastatură foarte bună, touchpad destul de interesant.

Ca minusuri: nu există o variantă cu 2 giga de memorie.

Concluzie

Acest netbook Lenovo IdeaPad S10-3 e unul foarte reuşit şi pe care-l recomand deoarece e pentru buzunarul oricui şi merită fiecare bănuţ.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Lenovo IdeaPad S10-3”

 1. Am numai cuvinte de lauda la adresa acestui netbook IdeaPad S10-3 de la Lenovo. In primul rand autonomia foarte buna de pana la 6-8 ore, tine atat numai daca nu aveti wireless-ul pornit sau alte aplicatii. Puncte forte la care Lenovo Ideapad S10-3 sunt destul si anume sta destul de bine ar fi: tastatura excelenta (tastatele putin departate), hard disk silentios, ecran luminos si lucios, contrast foarte bun, autonomie decenta, hard discul poate fi upgradat cu usurinta, capac putin lucios cu un design interesant (carouri si usor texturat), interior semi-lucios si nu ai impresia ca este facut dintr-un plastic ieftin.

  Mi-a placut si felul cum sunt pozitionate porturile, stanga (VGA, alimentare, USB, aerisire, cititor de carduri), dreapta (securitate Kensington, reteaua, doua usburi, intrarea audio, microfon), in fata si in spate nu gasim nici o mufa sau vreun port.

  Ca neajunsuri ar fi: nu-mi place touchpadul dar cu tipul te poti obisnui cu el si difuzoarele se aud cam incep, puteau fi mai tari.

  Windows-ul i-a acordat pentru procesor 2.3, memorie RAM 4.5, Aero 2.9, grafica pentru gaming 3 si hard disc 5.8. Deci o medie de 3.7. Deci pentru un netbook, Lenovo Ideapad S10-3 are un punctaj destul de bun.

 2. IdeaPad S10 este un mini laptop care arată bine este ieftin şi performant. În legătură cu touchpadul, cred că achiziţia unui mouse ar fi recomandată.
  Pe acest netbook cred că cel mai bine e să instalezi un Windows 7 cu suport Aero pentru o experienţă (chiar şi vizuală) cât mai bună.

 3. Salut,

  Din ce am citit si si la tine pe site, si pe net, am ajuns la concluzia ca acest netbook Lenovo IdeaPad S10-3 nu are unitate optica. Este corect?

 4. Da, ca orice netbook nici acest Lenovo IdeaPad S10-3 nu are unitate optică, dar Windows-ul se poate instala de pe stick USB.

 5. Am un ideapad s10-3,i am mai pus 1gb ram(are 2gb total),i am instalat Windows 7,8.1, 10, i am instalat ubuntu ,zorian os, degeaba,functioneaza foarte greu,ce i as putea face,stai cate 2-3 sec sa deschida un folder

Comentariile sunt închise.