Lenovo IdeaPad P1

Tableta Lenovo IdeaPad P1 este cea mai nouă tabletă oferită de acest mare producător de gadgeturi. Aceasta are cunoscutul sistem de operare Windows 7. Pe partea de specificaţii tehnice stă destul de bine după cum stau mai toate tabletele cu Windows 7 deoarece acest sistem de operare necesită resurse hardware suplimentare faţă de unul Android. Motiv pentru care această tabletă va fi mai scumpă. O alternativă mai ieftină şi mai rapidă este IdeaPad K1 care are Android 3.0 Honeycomb şi va fi disponibilă abia prin toamnă. Dar și un IdeaPad A1 ar fi o alternativă bună deoarece este mai ieftină datorită dimensiunilor ceva mai reduse.

Poze

Spatele
Pornită

Câteva informaţii

Carcasa cu ecran de 10.1 inci va stoca un procesor de 1.5 GHz de la Intel (probabil Intel Atom Z670 de pe netbookuri), o memorie de până la 64 de giga de tip SSD (upgradabilă cu un card microSD) şi 2 giga e RAM DDR2. Placa video probabil va fi una GMA 600 care va rula filmele HD. Ecranul LCD cu LED de 10.1 inci va fi unul tactil cu multi-touch, cu o rezoluţie HD+ de 1280 cu 800 pixeli şi va fi însoţit de o cameră secundară de 2 MP în colţul din dreapta. După cum vedeți în poze, nu va avea o cameră foto principală.

Pe partea de comunicaţii IdeaPad P1 are micro USB 2.0, bluetooth şi Wi-Fi. Nu cred că va fi o variantă cu 3G deoarece şi aşa cred că va fi destul de scumpă. Va avea un design elegant pe gri cu spate portocaliu dar dimensiunile sunt destul de generoase (cu 50% mai groasă decât un Samsung Galaxy Tab 10.1). Nu se ştie cam cât va costa dar cu siguranţă va fi peste 2.500 de lei.

Autonomia va fi pe jumătate (5-6 ore) faţă de cea a unei tablete cu Andoid, iOS sau WebOS. Varianta Lenovo ThinkPad K1 oferă o autonomie de peste 8 ore cu acelaşi tip de baterie. Sunt curios dacă Windows 8 va oferi o autonomie mai bună. Spun asta deoarece tableta va fi lansată spre sfârşitul anului iar lansarea versiunii Windows 8 ar putea fi oarecum apropiată de cea a tabletei.

Te-ar mai putea interesa