Lenovo IdeaPad mini S100

Acest netbook Lenovo IdeaPad mini S100 e un model prezentat anul trecut la CES și e oferit în 4 culori interesante. Dacă ar fi să-mi aleg una, aș opta fie pentru albastru fie pentru negru. designul noilor modele arată mult mai bine în special că s-a opta pentru o tastatură neagră și nu una colorată. Singurul lucru care nu-mi place e că partea din spate-jos e prea ridicată (se observă din lateral). Configurația sa e una destul de nouă și spun asta deoarece are procesor Intel N570 care e un Dual Core destul de bun. Se adresează celor care au nevoie de software licențiat (în acest caz e vorba de Windows 7). E un model portabil datorită dimensiunilor și greutății sale (1.1 kilograme). Alternative la acesta nu prea sunt, numai modelele pe celelalte culori. Oricum e mai reușit decât predecesoarele sale (ca IdeaPad S10-3). Dacă doriți să-l achiziționați trebuie să știți că că are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Lenovo IdeaPad mini S100 1
Capac
Lenovo IdeaPad mini S100 2 1
Din față

Specificații tehnice

Are cel mai bun procesor de la Intel – N570 de 1.6 GHz  – care are o palcă video integrată foarte bună pentru a reda filme HD dar și unele Full HD. Ca oricare alt model și acest netbook are un ecran de 10.1 inci cu o rezoluție de 1024 cu 600 pixeli. Acest LCD LED e numai bun pentru vizionarea de filme 480p sau 720p. Din păcate memoria RAM are o capacitate de 1 GB dar poate fi mărită al 2 GB prin înlocuirea plăcuței instalate. Acest upgrade e necesar dacă doriți să jucați niște jocuri 3D sau să instalați un sistem de operare gen Windows 7 Ultimate. Actualul Windows 7 Starter e bun pentru netbookurile cu 1 GB deoarece nu consumă mult.

Spațiul de stocare al hard diskului e unul de 320 GB și acesta are o viteză de rotație de 5400 RPM. Placa video integrată din procesor e Intel GMA 3150 și care o veți găsi pe toate mini laptopurile cu procesoare Intel noi deoarece are un consum mic de energie. La capitolul multimedia e dotat cu cameră web, difuzoare stereo de 3W (fiecare are 1.5 W), card reader iar pentru că e așa de mic nu are unitate DVD. Alte dotări care vor fi de folos sunt: cele trei UBSuri 2.0, mufă LAN, portul VGA și tehnologiile wireless: Bluetooth și Wi-Fi. Acumulatorul de 6 celule poate să ofere circa 4-5 ore de autonomie însă doar în mod office.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cântărește doar 1.1kilograme, sunt patru culori din care puteți alege (atât pentru „”ea cât și pentru „el”), Windows 7 preinstalat, procesor Dual Core (asigură o viteză de procesare decentă), autonomie decentă și carcasă robustă.

Minusuri: nu e chiar accesibil pentru oricine.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad mini S100 e cea mai bună recomandare de la acest producător în special că arată foarte bine, are procesor performant și e portabil. Deci are toate caracteristicile unui gadget funcțional și bun. Jos se poate viziona despachetarea modelului pe culoarea roșie.

Lasă un comentariu