Lenovo IdeaPad Miix 2, tabletă ieftină cu Windows 8.1

Lenovo IdeaPad Miix 2 e una dintre tabletele cu Windows 8.1 și care au un ecran ceva mai mic. Un ecran mai mic presupune că e vorba de o tabletă accesibilă și portabilă. După cum bine știți, doar tabletele cu Android sunt mai accesibile, dar și cele cu Windows tind să se ieftinească. Astfel, utilizatorii au din ce alege iar tabletele mai mici sunt și ușoare. E accesibilă și pentru că nu are 3G, dar spre deosebire de altele are GPS, deci poate fi folosită și pentru navigare cu un program corespunzător. Îmi place designul și e evident după design că e cu Windows (are logo-ul în partea de jos). Există și versiuni mai mari dacă vă plac modelele de la acest brand, iar seriile sunt destul de apropiate.

Nu cred că un laptop ar putea înlocui o astfel de tabletă sau invers, deoarece dimensiunile diferă și autonomia e mai bună la tablete. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Comparativ cu Nexus 7
Comparativ cu Nexus 7

Procesorul său e prezent și alte tablete, dar mi se pare destul de performant – Intel Z3740 de 1.33 GHz. Deci procesorul grafic e suficient de bun pentru redare de filme ori pentru a vă juca jocuri. Ecranul de 8 inci e un IPS HD care acceptă gesturi cu maximi 5 degete. Configurația e una perfectă pentru Windows 8.1: 2 GB de RAM și 64 GB spațiu de stocare.

Ca și dotări are: o cameră web de 2 MP, o cameră principală de 5MP, bluetooth, WLAN, o baterie cu o celulă etc. Ca și porturi are mufă audio și port USB de tip micro. Greutatea sa e una de 350 grame care e acceptabilă pentru astfel de dimensiuni. Windows 8.1 e ultima versiune care e prezentă și pe platformele desktop. Designul e plăcut: partea din față e negru lucioasă iar spatele e gri/argintiu. Chiar dacă magazinul online nu oferă atâtea aplicații, puteți instala cam aceleași aplicații ca și pe desktop. Deci poate fi utilă și la locul de muncă, iar cu tehnologia bluetooth puteți conecta periferice wireless (mouse ori tastatură). Eu vă recomand un stand și o tastatură wireless.

Plusuri: autonomie maximă de 7 ore, Windows la versiunea 8.1, bluetooth, camere foto performante, configurație bună și design elegant.
Minusuri: nu am ce să-i reproșez.

Lenovo IdeaPad Miix 2 e o alegere foarte bună, comparativ cu o tabletă Android, aceasta e mai funcțională datorită sistemului de operare iar spațiul de stocare de 64GB nu e prezent pe orice tabletă. Bineînțeles Windows-ul consumă mai multe resurse

Te-ar mai putea interesa