Lenovo Ideapad L340-15API, laptop cu Ryzen şi portabilitate bună

Dacă vă interesează un laptop performant, portabil şi care să arate bine atunci îl găsiţi în prezenţa lui Lenovo Ideapad L340-15API. Vine echipat cu procesoare AMD de ultimă generaţie, greutate mică de circa 2,2kg şi baterie care poate ţine şi 9 ore.
Un astfel de laptop e bun pentru acasă cât şi la lucru deoarece e construit foarte robust.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se comportă fără reproşuri în diverse împrejurări (de la jocuri şi până la sarcini office).
Din poza de alături se poate vedea că vorbim despre un laptop de culoare închisă, dar există şi alternative pe gri.


Păreri pro şi contra

Lenovo Ideapad L340-15API e un laptop dotat cu procesor AMD Ryzen (3 3200U sau 5 3500U) şi cu grafică integrată Vega. Nu contează că e un cip grafic integrat în procesor deoarece memoria RAM e de 8GB… putându-se adăuga până la 16GB DDR4.
Stocarea se realizează pe SSD, acest lucru făcând pornirea foarte rapidă, iar dacă vreţi mai mult spaţiu atunci vă puteţi folosi de stocare cloud sau un hard extern.
La capitolul porturi stă foarte bine deoarece vorbim despre 3 porturi USB, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth.
Având unitate optică acest model poate fi utilizat şi pentru sarcini business. Sistemul de operare putând fi instalat cu ajutorul acestei unităţi ori de pe un stick.
Ecranul e unul foarte bun cu rezoluţie FHD şi strat anti-glare aşa încât lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa. Partea proastă e că panoul e unul TN cu unghiuri de vizualizare decente.

Per ansamblu eu am o părere foarte bună despre acest laptop deoarece vine cu componente AMD, lucru care înseamnă cost redus şi performanţe mai bune întrucât AMD a inovat mai mult decât Intel… în ultimii ani.
Dacă vreţi un laptop puternic pentru navigat pe net, jocuri gen Dota sau Lol şi lucru atunci un astfel de Lenovo ar fi pentru dvs.
Pe piaţă există şi variante cu Intel, dar acesta cu AMD e mult superior deoarece are tehnologii mai noi.

Te-ar mai putea interesa