Lenovo Ideapad L3 15IML05, laptop cu un raport calitate/preț bun

Majoritatea producătorilor de laptopuri oferă soluții de buget cu un hardware modest și cu dotări excelente. Bineînțeles, calitatea nu are de suferit de vorbim de un brand popular și cu experiență în domeniu. Lenovo Ideapad L3 15IML05 este recomandarea mea în acest buget și poate fi perfect pentru cei care nu vor performanță. Se adresează elevilor, studenților dar și celor care vor să renunțe la un PC foarte vechi. Nu aveți nevoie de mai mult pentru aplicații office și navigare web.

Se mișcă excelent cu un SSD și nu este necesar un hard disc, iar posibilitățile de upgrade sunt decente și nu trebuie să investiți în el dacă considerați că este de ajuns așa cum este acum. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația office este mai simplă decât una de gaming sau multimedia. Vedem doar palca video Intel, mai puțină memorie RAM și un procesor cu un scor de performanță mic. Are un Celeron  5205U cu 2 nuclee care se mișcă bine cu acel SSD (format M.2). Alte laptopuri pot avea procesor Pentium Gold care este puțin mai performant. Multe laptopuri noi au doar SSD M.2 și nu mai este cel SATA datorită mărimii sale, însă tot se poate monta un hard sau SSD SATA.

Păreri pro și contra

Veți vedea că este un model bine echipat și care face față cu brio multor provocări. Poate că nu are cel mai avansat procesor Intel, dar face parte dintr-o generație mai nouă – Comet Lake. Autonomia în modul economic este foarte bună, adică vă conectați prin fir la internet și luminozitate redusă la ecran. Observ o conectivitate excelentă, adică are numeroase porturi și chiar unitate optică dacă mai folosiți discuri.

Nu înțeleg de ce au mai introdus unitate DVD, deoarece Windows 10 vine și în format USB, instalarea durând mult mai puțin. Lenovo Ideapad L3 15IML05 are dotările potrivite (difuzoare de 3 W, cameră web HD) și veți observa că nu sunt necesare multe periferice dacă nu sunteți un utilizator pretențios. Singurul minus al laptopului este greutatea mare – 2.2 kg, în comparație cu cea a altor serii mai avansate.

Te-ar mai putea interesa