Lenovo IdeaPad K1 10.1

Cei de la Lenovo nu se puteau lăsa mai prejos şi au scos şi ei o tabletă – tableta Lenovo IdeaPad K1 10.1. Acesta este al treilea mare producător de calculatoare din lume. Această tabletă a fost scoasă la vânzare în România şi disponibilă în două versiuni (SSD 16GB sau SSD 32 GB) şi în două culori (spate alb sau roşu) deci 4 modele. Lansarea sa în România a fost însoţită şi de lansarea modelul Lenovo ThinkTablet. Nu e rău că Lenovo a scos o tabletă, dar după mine au intrat cam târziu pe piaţă. Acesta are mulţi oponenţi în special de la Samsung dar pentru că e ceva mai ieftină, va face faţă cu brio concurenţei. Alternative la acest model ar putea fi un IdeaPad A1-07 care are un ecran de 7 inci sau IdeaPad P1 care vine cu două sisteme de operare. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Interfața Lenovo
Spatele

Specificaţii tehnice

Are un procesor de 1 giga Tegra 2 (procesor dual core) de la nVIDIA Tegra. Ecranul LCD LED VibrantView are o diagonală de 10.1 inci cu rezoluţie HD+ de 1280 pe 800 pixeli. Memoria RAM are o capacitate de 1 giga de tip DDR2 la o frecvenţă de 600 MHz. Sistemul de operare este un Google Android 3 Honeycomb versiunea 3.1. IdeaPad K1 10.1 are o cameră principală de 5 MP cu autofocus și una secundară de 2 MP.

Pe partea de comunicații Lenovo IdeaPad K1 are Wi-Fi 802.11n și bluetooth 2.1. Ca și porturi are microHDMI, mufă 3.5 mm pentru căști și port miniUSB 2.0.Memoria internă de tip SSD este de 16GB/32GB în funcție de preferințele dumneavoastră și poate fi mărită cu un card deoarece are cititor de carduri.

Vine cu difuzoare stereo de 0.5 W fiecare. Are următoarele caracteristici speciale: senzor pentru lumină ambientală, accelerometru şi giroscop în 3 axe, busolă digitală, port pentru staţie de andocare, GPS cu suport A-GPS, redare Full HD şi suport flash.

Plusuri

Există o alternativă (ThinkPad K1) care arată la fel ca modelul Lenovo IdeaPad K1 10 şi are securitate sporită a datelor dar și un management bun. În unele țări acesta este foarte lăudată și mulți fani Lenovo spun că acesta va fi rivalul numărul 1 al modelului Dell Peju (Windows 7). Autonomia bateriei de 2 celule Li-Ion e de 8-10 ore ca la o tabletă normală cu Android. Are 20 de aplicații preinstalate.

Minusuri

Nu este un model cu modem 3G incorporat deci trebuie să aveţi un router wireless pentru a vă conecta la internet.

Alte informații

E ceva mai groasă decât un iPad 2 dar cu siguranță își merită banii. Tableta nu vine cu stylus și vor fi și alte accesorii disponibile pentru ea cum ar fi stația de andocare. Are patru butoane speciale pentru sistemul de operare care pot fi de folos. Acesta vine în multe culori: alb, negru, gri și roșu. Şi se pare că pentru România s-a optat pentru alb şi roşu. Diferențele de culoare le vom găsi doar pe capacul din spate.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Lenovo IdeaPad K1 10.1”

  1. Pe de altă parte, pentru cei care sunt deja extra mulţumiţi de un produs (laptop, de exemplu) Lenovo, această tabletă va fi mult mai recomandabilă! 🙂

  2. Nu cred că IdeaPad K1 își va face apariția și în Ro. 🙁 Sau dacă va apărea atunci va fi prea târziu…

  3. Să aibă și ei o tabletă. (Dacă are ASUS atunci de ce să nu avem și noi. Nu conteză că n-o s-o vindem.) 😀

  4. Daaa, mai ales în industria FMCG mi se pare că se mai întâlneşte modalitatea asta de gândire 🙂

Comentariile sunt închise.