Lenovo IdeaPad G780, desktop replacement decent

Lenovo IdeaPad G780 e un laptop multimedia foarte bun deoarece are un ecran de 17.3 inci care e numai bun pentru a vă uita la filme deoarece are rezoluție de 1600×900 pixeli care e una HD+. Foarte tare e faptul că în momentul de față e disponibil la o promoție alături de Windows 8 și un HDD Seagate la un preț total de 2399 lei. Dacă îl luați normal, atunci vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primiți un laptop cu cele mai noi tehnologii incorporate.

Aspect

Aspectul e unul caracteristic Lenovo G780, iar dacă vă uitați în preview-ul de la final o să vedeți că aspectul e similar laptopurilor IBM de altădată. Astfel, o să aveți parte de un foarte bun notebook a cărui portabilitate nu are de suferit deoarece greutatea sa e de 3 kilograme, iar autonomia bateriei e de circa 4 ore.

Deschis
Capacul

Caracteristici tehnice

Laptopul de față vine cu specificații cum ar fi un procesor Pentium 2020M care face parte din seria Ivy Bridge și care are două nuclee și un cip grafic Intel HD. Capacitatea hardului e de 500 de giga și de aceea poate vă va prinde bine un HDD extern Seagate Expansion 1TB. Cât despre RAMi, trebuie menționat că laptopul are 4GB, ceea ce e mai mult decât suficient în opinia mea.
Din păcate nu vine cu Linux sau Windows, și din această cauză eu vă recomand să instalați Windows 7/8 pentru a beneficia de o experiență foarte bună în utilizarea PC-ului.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul decent; ecranul e numai bun pentru vizionat seriale luate (pe gratis) de pe ‘net ori de vizionate de pe Hulu; vine cu porturi de ultimă generație cum ar fi USB 3.0 și HDMI; autonomia bateriei e una crescută de circa 4-5 ore maxim; aspectul e unul sobru-business.
Contra: nu are placă video cu memorie dedicată și nici sistem de operare preinstalat, ci Free DOS care e o porcărie de genul MS DOS.

Concluzie

Notebook-ul de față ar fi un model foarte bun pe post de desktop replacement, dar pentru persoanele care nu au mari pretenții. Poți și să te joci jocuri nu prea noi pe el, iar despre el poți vedea mai multe din despachetarea de alături.

Te-ar mai putea interesa