Lenovo IdeaPad G710, laptop de 17 inci

Laptopul Lenovo IdeaPad G710 e un model ceva mai mare și se poate observa și din numele său. Din numele său reiese și faptul că face parte din o serie mai nouă care are Intel Haswell. Fiind ceva mai mare decât altele, are un ecran HD+ și o placă video dedicată pe lângă cea integrată. Nu e un laptop de gaming dar depinde de preferințele fiecăruia. E mai mult un laptop multimedia care poate înlocui un desktop datorită ecranului mai mare. Oricum, un desktop în același buget pare a fi mai performant dar nu cu mult. Am pus atât o poză cât și un clip mai jos pentru a vedea mai bine cum arată.

Designul e cam același ca și cel al seriei anterioare, pe negru mi se pare destul de elegant. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptopul
Laptopul

Un Core i5-4200M nu e mai performant decât un procesor de pe desktop, dar consumă mai puțin. Astfel autonomia e destul de bună când folosiți doar aplicații dar nu e așa de mare la laptopurile mari. Pe lângă acea placă video Intel, are și una dedicată – model GT 820M. Ecranul e destul de detaliat datorită rezoluției dar tot nu se poate compara cu unul FHD, Retina sau 4K.

Restul configurației conține: 4GB RAM și 1 TB spațiu de stocare. Pe partea de dotări are: DVD, difuzoare stereo, cameră web HD, slot pentru card, USBuri, VGA, HDMI, bluetooth etc. Greutatea laptopului e una mare deci nu vi-l recomand dacă călătoriți mult – 2.96 kg. Sistemul de operare e Free DOS, dar eu aș alege Windows 8.1 deoarece producătorii nu oferă drivere pentru sisteme vechi.

Plusuri: are o imagine HD+, destul de ieftin (în special că are FreeDOS), USB 3.0, performanțe multimedia decente și altele.
Minusuri: destul de greu

Lenovo IdeaPad G710 e un laptop reușit din multe puncte de vedere și care poate fi de folos dacă nu vă plac cablurile. E mai portabil decât un desktop și nici nu necesită periferice pentru a-l folosi. Clipul de jos e cu un laptop similar și chiar dacă componentele diferă, numele rămâne neschimbat.

Un comentariu la „Lenovo IdeaPad G710, laptop de 17 inci”

  1. Salut Nasule
    Cum stau la fiabilitate aceste laptopuri ? Rezista bine in timp ?
    Stiu ca Lenovo pe segmentul de business au laptopuri foarte ok (seriile Thinkpad) insa cele home user / multimedia cum se prezinta ?
    G710 cum se prezinta la jocuri ? Se incinge ? E ok ?

    Multumesc

Lasă un comentariu