Lenovo IdeaPad G710, laptop de 17 inci

Laptopul Lenovo IdeaPad G710 e un model ceva mai mare și se poate observa și din numele său. Din numele său reiese și faptul că face parte din o serie mai nouă care are Intel Haswell. Fiind ceva mai mare decât altele, are un ecran HD+ și o placă video dedicată pe lângă cea integrată. Nu e un laptop de gaming dar depinde de preferințele fiecăruia. E mai mult un laptop multimedia care poate înlocui un desktop datorită ecranului mai mare. Oricum, un desktop în același buget pare a fi mai performant dar nu cu mult. Am pus atât o poză cât și un clip mai jos pentru a vedea mai bine cum arată.

Designul e cam același ca și cel al seriei anterioare, pe negru mi se pare destul de elegant. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Un Core i5-4200M nu e mai performant decât un procesor de pe desktop, dar consumă mai puțin. Astfel autonomia e destul de bună când folosiți doar aplicații dar nu e așa de mare la laptopurile mari. Pe lângă acea placă video Intel, are și una dedicată – model GT 820M. Ecranul e destul de detaliat datorită rezoluției dar tot nu se poate compara cu unul FHD, Retina sau 4K.

Restul configurației conține: 4GB RAM și 1 TB spațiu de stocare. Pe partea de dotări are: DVD, difuzoare stereo, cameră web HD, slot pentru card, USBuri, VGA, HDMI, bluetooth etc. Greutatea laptopului e una mare deci nu vi-l recomand dacă călătoriți mult – 2.96 kg. Sistemul de operare e Free DOS, dar eu aș alege Windows 8.1 deoarece producătorii nu oferă drivere pentru sisteme vechi.

Plusuri: are o imagine HD+, destul de ieftin (în special că are FreeDOS), USB 3.0, performanțe multimedia decente și altele.
Minusuri: destul de greu

Lenovo IdeaPad G710 e un laptop reușit din multe puncte de vedere și care poate fi de folos dacă nu vă plac cablurile. E mai portabil decât un desktop și nici nu necesită periferice pentru a-l folosi. Clipul de jos e cu un laptop similar și chiar dacă componentele diferă, numele rămâne neschimbat.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Lenovo IdeaPad G710, laptop de 17 inci”

  1. Salut Nasule
    Cum stau la fiabilitate aceste laptopuri ? Rezista bine in timp ?
    Stiu ca Lenovo pe segmentul de business au laptopuri foarte ok (seriile Thinkpad) insa cele home user / multimedia cum se prezinta ?
    G710 cum se prezinta la jocuri ? Se incinge ? E ok ?

    Multumesc

Comentariile sunt închise.