Lenovo IdeaPad G580, laptop office

Lenovo IdeaPad G580 e un model interesant care e în 5 configurații, însă diferențele sunt mai mult la procesor și placă video. Procesoarele sunt de tip Intel modele Celeron 1000M, Pentium 2020M, i3 Sandy Bridge/IvyBridge. Prețul diferă în funcție de performațe și placa video (dedicată ori integrată). Vă recomand cel cu i3 și GT 610M, deoarece puteți juca ceva jocuri, e ieftin și performant. Eu nu sunt un gamer cu pretenții însă o placă video cu BUS 64 de biți e binevenită în special dacă vreți să vizionați filme 720p ori 1080p. Alternative pot fi și alte laptopuri chiar dacă sunt oferite de alți producători. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e același ca la oricare alt G580 iar culoarea e aceeași – maro. Touchpadul e destul de mare și aș fi apreciat dacă avea butoane integrate.

Deschis
Deschis
Capacul
Capacul

Specificații tehnice

Chiar dacă procesoarele diferă, sunt mult mai performante decât cele AMD în același buget. Modele sunt cele menționate sus și sunt foarte bune deoarece unele au apărut recent pe piață. Placa video integrată diferă și ea, însă majoritatea modelelor au placă video NVIDIA ca GT 610M ori GT 635M. Ecranul e același de 15.6 inci care poate fi perfect pentru vizionarea de filme de la distanță mică. Portul HDMI devine util la conectarea unui monitor sau televizor.

Memoria RAM e suficientă deoarece e de 4GB, cu posibilitate de upgrade. Hardul diferă, iar pe acel laptop care-l recomand e de 1TB (spațiu de stocare suficient pentru stocare de fișiere). Dotările sale sunt multe și utile pentru orice tip de utilizator: unitate DVD, difuzoare, cameră web, USB, VGA, LAN etc. Ar fi fost interesant dacă era disponibil și în mai multe culori și dacă avea bluetooth. Autonomia oferită de acesta e una generoasă și chiar peste medie (între 4-6 ore). Ea diferă în funcție de setările făcute ori aplicațiile folosite.

Am pus un clip cu performanțele grafice a unei plăci video similare:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: sunt destule configurații, componente noi, fiabilitate, îmi place tastatura, portabil, bateria ține destul de mult etc.

Minusuri: nu e disponibil în alte culori (doar maro închis).

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad G580 e o alegere bună pentru fanii ai acestui producător sau pentru cei care caută o soluție fiabilă, ieftină și care oferă diverse configurații (ca să aveți din ce alege). Se poate observa cât de bine arată iar finisajele sunt interesante.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Lenovo IdeaPad G580, laptop office”

  1. Da, e dotat cu tastatură layout UK, însă nu știu dacă o să te deranjeze la ceva.

Comentariile sunt închise.