Lenovo IdeaPad G575G

Acest laptop Lenovo IdeaPad G575G e unul ideal pentru navigare web, vizionare de filme și muzică. Viteza sa de procesare nu e una chiar grozavă deoarece procesorul are o frecvență scăzută, dar acest aspect are și un avantaj – autonomie mai mare. Din poze puteți observa că are o tastatură destul de reușită cu taste rotunjite și cu un finisaj elegant. Nu e cea mai bună alegere dacă vă doriți viteză de procesare sau performanțe grafice, chiar dacă rulează câteva jocuri noi la detalii minime (se poate vedea în clipul de jos). Oricum, în acest buget nu veți găsi configurații mult mai bune și modele cu autonomie mare. IdeaPad G575G are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe birou
Tastatura

Specificaţii tehnice

AMD E-300 e un model nou cu frecvență de 1,3 GHz și placă video Radeon HD 6310 (aceeași ca și pe E-350). Deci e vorba de un procesor APU care e ideal pentru utilizare multimedia (comparativ cu un Intel Celeron). Rezoluția ecranului de 15.6 inci e una HD+ și contrastul e asigurat de tehnologia de iluminare LED dar și de protecția lucioasă.

Capacitatea memoriei RAM poate fi extinsă chiar și la 8GB dar nu cred că veți avea nevoie de mai mult de 2GB având în vedere că nu e un model de jocuri. Are un spațiu de stocare decent – 320GB, dar putea fi mai mare. Placa video AMD e una integrată cu performanțe destul de mari (comparativ cu cele Intel), dar e tot una integrată și nu poate fi comparată ca una dedicată pe 64 de biți. Pe partea de dotări are următoarele: difuzoare stereo de 3W, unitate DVD, card reader, cameră web, patru USBuri 2.0, microfon, LAN, VGA și ieșire audio. Aveți nevoie chiar și de un router wireless deoarece laptopul dispune de tehnologie WLAN pentru internet.

Autonomia bateriei ajunge chiar și al 5 ore în mod office și e deci peste medie. Am pus un clip cu performanțele acestei configurații:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț foarte atractiv, are un design plăcut, autonomie de funcționare mare, configurație multimedia decentă în acest buget și Free DOS.

Minusuri: lipsă HDMI.

Concluzie

Lenovo IdeaPad G575G e un model din noua generație cu un design deosebit și cu o configurație nouă. Nu promite performanțe prea mari dar poate fi un înlocuitor foarte bun pentru vechiul PC deoarece are procesor Dual Core, placă video cu suport HD și e portabil.

Te-ar mai putea interesa