Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Lenovo IdeaPad G570G

Putem considera că acest laptop Lenovo IdeaPad G570G e o variantă îmbunătățită a lui Lenovo G570GL. Spun asta deoarece e un model din aceeași seria 570 și o configurație destul de simplă. Adică vine cu procesor Dual Core, 2 GB de RAM, HDD de 500 GB și placă video integrată. Are un aspect destul de elegant și aici mă refer la capacul lucios și la ecranul cu ramă lucioasă. Sincer, ar fi arătat mai bine cu suprafețe mate decât lucioase în special că suprafețele lucioase atrag praful, lasă amprente și se zgârie ușor. Însă, în zona tastaturii veți observa taste puțin depărtate, un finisaj mat și o tastatură numerică. Acest IdeaPad G570G are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Deschis

Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e unul Dual Core de la Intel numit B950. Acesta face parte din familia Sandy Bridge și are o frecvență de 2.1 GHz, o placă video Intel HD Graphics 3000 și un cache de 3 MB. Având în vedere că e un laptop ieftin, are un ecran de numai 15.6 inci care e cea mai uzuală dimensiune și care are o rezoluție HD. Chiar dacă are numai 2 GB de memorie RAM, acesta poate fi extinsă la maxim 8 GB , dar o plăcuță de 2 GB e suficientă pentru aplicații office și filme.

Are un spațiu de stocare de 500 GB la o viteză de 5400 de RPM și pe care se  pot stoca o mulțime de filme. Placa video Intel HD Graphics 3000 nu e recomandarea mea pentru cei care vor să încerce niște jocuri 3D deoarece nu se poate compara ca performanțe cu un dedicată. Însă oferă un consum redus de energie. La capitolele multimedia, porturi și comunicații are DVD, difuzoare stereo de 3W, card reader, cameră web, RJ-45, VGA, ieșire audio, patru USBuri 2.0, microfon, bluetooth și WLAN. Deci se poate opta și pentru un router wireless alături de acesta.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: bluetooth, autonomie mare, design plăcut, preț oarecum acceptabil (dar se putea mai bine), sistemul de operare Free DOS poate fi înlocuit ușor cu Windows 7 și posibilitate de mărire a memoriei RAM.

Minusuri: are ecran lucios (dezavantajul e că se reflectă lumina iar avantajul ecranelor lucioase e acela că numărul de culori e mai evident).

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad G570G e un laptop pentru studenți, elevi și acele persoane care vor un înlocuitor ieftin pentru vechiul PC. Ar fi fost interesant dacă avea HDMI și USB 3.0, doar că la un așa preț nu cred că veți găsi. Jos am pus un clip cu un model destul de similar din punct de vedre estetic, ca să vă faceți o idee despre designul său:

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Banciu

    Il detin de doua saptamani si se comporta ireprosabil in orice fac si filmele HD merg foarte bine. Se vad perfect si sper ca seria 580 care se pare ca va urma sa aiba ecran IPS sau cum ii zice pentru unghiuri si mai bune.

  • Mircea

    As dori sa stiu daca functioneaza in parametrii normali folosind win XP

Lasă un comentariu