Lenovo Ideapad G565AP

Laptopul Lenovo Ideapad G565AP este de nota 9, poate chiar 10. Notebook-ul face parte din noua serie 56X şi vine cu AMD. Caracteristicile sunt impresionante fiind un laptop de gaming deoarece are procesor dual core AMD Turion P540, 3 giga de RAM DDR 3, hdd de 500 de giga şi cel mai important are placă video dedicată ATI Radeon HD 5470 de 512 mega.

Acest laptop Lenovo Ideapad G565AP cu procesor AMD P540, 3 GB RAM, hard de 500GB şi ecran LED de 15.6 inci este cel mai nou laptop de la Lenovo/IBM cu placă video bună pentru jocuri şi preţ bun, adică pentru tot românul. În acest review îţi voi spune dacă îşi merită banii şi ce performanţe are. Este cel mai tare notebook de gaming la preţ de 20 de milioane, poţi juca jocuri precum NFS 2010, ultimul FIFA, ultimul Call of Duty fără probleme. Materialul din care este făcut este ceva mai bun decât a predecesorilor săi (G550L, G555…).

Ecranul este splendid fiind unul LCD LED de 15,6 inci ce suportă o rezoluţie de 1366×768.
De asemenea laptopul are o placă de reţea cu suport b g n, card reader şi express card.
Nu trebuie neglijat nici faptul că are bluetooth, acumulator cu 6 celule şi cameră web.

Nu cred că am scris despre un laptop de gaming (jocuri) care să fie mai ieftin ca acesta şi să aibă 3 giga de RAM şi placă video dedicată de ultimă generaţie.

Câteva poze

Deschis
Tastatură

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Preţ

Preţul după cum am precizat anterior este de 1800 lei, şi consider că este unul potrivit. Nu trebuie uitat faptul că pe lângă procesorul P540 de la AMD, 3 GB DDR3 şi hardul de 0.5 TB, acesta mai are o placă video foarte bună de la ATI 5470 de 512 MB, VGA (pentru conctarea unui monitor), 3 USB-uri, cititor de carduri, webcam, Wi-Fi, tastatură numerică şi altele. Performanţele plăcii video sunt apropiate de 4570 care era de 256 MB, parcă.

Deci, preţul nu este chiar aşa de mare şi se învârte în jurul sumei de 1.800 de lei (cel mai ieftin), şi se găseşte la 1.599 ca resigilat.

Concluzie

Nu poţi să ai pretenţii prea multe la 18 de milioane… Ca funcţionalitate primeşte nota 10 pentru dotările foarte bune, datorită lor poate fi un laptop pentru jocuri foarte bun. Ca design primeşte un 9 pentru că capacul laptopului putea să fie ceva mai interesant, un al design. Producătorii acestui notebook puteau lucra şi la logo.

Modificările majore apar la materialul tastaturii care este mai bun şi ecran lucios.

În mare, acest Lenovo Ideapad G565AP este un laptop de recomandat, chiar dacă nu arată precum un Dell sau Asus, care sunt cu vreo cel puţin 500 de lei mai scumpe cu aceeaşi configuraţie.

P.S.: Ştiu că în poze este prezentat 560, dar singurele diferenţe sunt acţibildele, procesorul şi placa video la acest laptop Lenovo Ideapad G565AP, deci merită 4 din 5 stele.

Te-ar mai putea interesa

9 comentarii la „Lenovo Ideapad G565AP”

 1. Isi merita banii. Eu sunt gamer si am comandat unul acum in „uchent”. La banii astia nu gasesti nimic mai bun. Am vrut sa-mi iau un Acer, dar costa 20 de milioane si am ales aceasta masina deoarece este mult mai rapid decat un acer la pretul asta si arata mai bine. Si mi-a spus un prieten ca chiar daca un Lenovo nu arata la fel de bine ca un Asus merge de 3 ori mai bine. Sper ca am facut alegerea potrivita. Luni sau marti il primesc.

 2. Salut.
  As dori sa stiu cum este acest laptop deoarece doresc sa dau comanda de unul . Ion dupa ce il primesti imi poti da add pe messenger (id: sergiu.statache) ca sa-mi zici niste impresii?
  Multumesc anticipat.

 3. Ion, la banii aceştia doar Acer îţi mai iei, dar nu cu o aşa configuraţie bestială.
  Sergiu, laptopul merge foarte bine. Este peste orice Acer şi poate fi comparat cu sculele de la Dell.
  Singurul impediment în faţa achiziţiei lui poate este aspectul în sensul că finisajul este mat-lucios (nu este foarte lucios). Dar, mulţi preferă să aibă laptopuri semi mate sau semi lucioase deoarece nu se văd amprentele.

 4. imi spuneti va rog ,driver-ele pt xp unde le gasesc(pt acest laptop bineinteles)… pls
  multumesc anticipat

 5. Îţi recomand Windows 7 Ultimate pe 64 biţi, se miscă mult mai bine decât Xp-ul. Laptopul are 3 giga de ram ddr3… deci ai pentru Win 7. Nu recomand Xp-ul deoarece laptop-ul se poate strica (hardul va scoate zgomote, cârâieturi, laptopul se încălzeşte…) de la drivere greşit instalate.
  Nu am nimic personal cu persoanele care vor XP pe laptop… Windows 7 nu e tot Windows?, arată mai bine, poţi pune gadgeturi pe desktop, interfaţă mai bine realizată … Baftă în căutarea de drivere!

Comentariile sunt închise.