Lenovo IdeaPad G560L

Laptopul Lenovo IdeaPad G560L e urmaşul lui G550L şi vine în plus cu un nou design mai atractiv şi componente de ultimă generaţie. Poate fi considerat şi o alternativă la Lenovo G560L. Are un preț de plecare de 1400 lei și este unul dintre cele mai bune laptopuri. Au apărut și modele mai noi dar nici unul dintre acelea nu e aşa de ieftin ca acesta.

Se vor găsi unii să spună că laptopul G560L nu arată bine, dar eu tind să-i contrazic deoarece, în opinia mea, arată de nota 9. De nota 10 arată un Asus ca X52F.

Modelul G550L a fost şi încă mai e destul de popular datorită faptului că e foarte ieftin la vreo 1500 de lei şi are procesor şi memorie destul de bună (T4500 şi 2 giga DDR3). G560L vrea să-l înlocuiască şi de aceea vine cu procesor Intel P6100, 2 giga DDR3, hard de 500 de giga şi placă video (Full) HD de la Intel. La modelul anterior doar puţine configuraţii beneficiau de placă video integrată cu suport HD, adică de Intel GMA 4500 MHD.

Câteva poze

Deschis
Din lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice simplificate

Acest model e mai ieftin deoarece vine cu procesor Pentium dual core P6100, spre deosebire de G560A care are procesor i3. Restul specificaţiilor sunt 2 giga RAM de tip DDR3, hard de 500 de giga, ecran de 15,6 de tip LCD LED, baterie de 6 celule. Are şi o placă video integrată cu suport Full HD care va rula şi jocurile mai simple, dar va reda perfect filmele HD şi Blu-ray. 😉

Culoarea laptopului este neagră, deci este una sobră. Din specificaţii puteţi vedea că notebook-ul este mai mult unul de tip office use.

Coonfiguraţii

Acest laptop e prezent în două configuraţii, adică una cu 2 giga de RAM şi una cu 3 care este mai scumpă cu vreun milion.

Preţuri

Preţul e undeva la 1400 lei şi este ai scump decât modelul anterior care are un preţ de aproximativ 1.500 de lei, dar are foarte multe lucruri în plus.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Deoarece multă lume se leagă de aspectul acestui laptop vreau să spun că acesta nu este urât pentru că este semi mat. Şi laptopurile Alienware de la Dell sunt mate şi asta nu le face mai puţin populare. Un beneficiul al faptului că este semi mat ar fi faptul că nu se văd amprentele şi nu îţi alunecă mâinile.

Tot privitor la aspect, touchpad-ul este înconjurat cu o bandă cromată şi asta îi oferă un plus de… stil. Dacă tot am scris de touchpad, trebuie să menţionez că nu este multi gesture ca la Asus, dar versiunile următoare, adică G570, vor avea aşa ceva.

Minusuri nu sunt, dar trebuie să recunosc că era bine dacă avea un touchpad care să permită utilizarea prin multi gesture.

Alternative

Alternative pentru acest notebook vin de la Lenovo, de la HP şi Asus. De la Lenovo aveţi alternative ca G550L (modelul vechi), G565AP (modelul cu AMD), G560A (modelul cu i3), G560A cu i3 şi placă video dedicată de la nVidia.
De la Asus o alternativă ar fi modelul X52F, iar de la HP ar fi modelul HP 625 sau HP G62.

Concluzie

Dacă sunteţi în căutarea unui PC cu un nume atunci acest laptop Lenovo IdeaPad G560L este pentru dumneavoastră şi vă va ajuta pentru a vă desfăşura cât mai bine activitatea la birou.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Lenovo IdeaPad G560L”

  1. Mie imi lasa o impresie foarte buna acest laptop pentru ca un prieten de-al meu are un 550 si merge foarte bine. Nu l-a interesat aspectul cand si l-a luat si la fel nici pe mine nu ma intereseaza aspectul Pentru mine conteaza sa fie cat mai ieftin iar ecranul sau sa fie cu leduri. Eu cred ca era mai bine daca puneau un hard mai mic de 250 asa incat pretul laptopului sa fie mai mic cu unu sau doua milioane.

  2. Şi eu sunt de aceeaşi părere, atâta timp cât imaginea afişată pe ecran este foarte bună, iar laptopul este ieftin… laptopul este bun de cumpărat.

  3. Mi-am cumparat un Lenovo IdeaPad G560L si il recomand. Este foarte performant si nu mi-a facut probleme pana acum.

Comentariile sunt închise.