Lenovo IdeaPad G560A

În acest review, voi scrie despre acest laptop Lenovo IdeaPad G560A cu procesor i3-370M la 2,4GHz. Design-ul este asemănător cu cel al modelului Lenovo IdeaPad G565AP şi vine ca o alternativă la Lenovo G560A cu P6100. Lenovo G560A este un laptop pentru gaming deoarece vine în două configuraţii, cu preţul între 1.300 şi 1600 lei. Lenovo IdeaPad G560A este un laptop pentru jocuri datorită plăcii Intel HD Graphics cu i3 şi celei dedicate GeForce 310M cu i3. Modelul cu placă integrată este la ofertă de săptămâna aceasta. Ambele modele au acelaşi nume motiv pentru care trebuie să fiţi antenţi când o cumpăraţi, iar diferenţa de preţ este undeva la 500 de lei.

Poze

Deschis
Tastatură

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice simplificate

Acest laptop Lenovo IdeaPad G560A are un ecran de 15,6 inci de tip HD LCD LED glossy la o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli, procesor Intel Core i3-370M, placă video integrată în procesor de tip HD, memorie RAM 2GB de tip DDR3 dispusă pe un singur slot, hard disk de 500GB la 5400 rotaţii pe minut, card reader de tip 5 în 1, boxe stereo de 2W fiecare, web cam de 0.3 megapixeli, Bluetooth 2.1 şi multe altele. De asemenea are o baterie cu 6 celule şi o greutate de aproximativ 2,6 kilograme.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri, Lenovo IdeaPad G560A are procesor i3 de tipul 370 foarte bun, difuzoare stereo, 2/3GB de ram de tipul DDR3, harduri de 500GB, port PCMCIA şi ESATA şi plăcile video Intel HD Graphics şi GeForce 310M de 512 MB.
Intel HD Graphics i3:

GeForce 310M:

Ca minusuri, cele două G560A nu HDMI dar au VGA, iar placa video GeForce pentru cel cu 2.499 lei putea fi de 1GB.

Motiv pentru care recomand cel cu Intel HD Graphics şi cu vreo 170 de lei îţi bagi 4GB de RAM. Performanţele acestei plăci video integrate sunt mai mari datorită procesorului Core i3, făcându-se mai bine legătura între RAMi, placă video şi procesor.

Concluzie

Aceste două modele de laptop Lenovo IdeaPad G560A cu acelaşi nume, ar putea fi alternative la un Asus, HP sau Acer cu ceva mai puţini bani.

Cel mai bun sistem de operare de instalat pe Lenovo IdeaPad G560A ar fi Windows 7 pe 64 de biţi. Nu recomand Windows XP deoarece este un sistem de operare pe 32 de biţi şi este învechit. O problemă cu Win XP ar putea fi găsirea driverelor aferente.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Lenovo IdeaPad G560A”

 1. Dama drac. E prea scump acest laptop Lenovo IdeaPad G560A pentru felul cum arata. Eu am un Asus 73 si nu se compara la aspect cu acesta da a si costat dublu. 🙂

 2. @Marius, nu toti ar da 40 de milioane pe un laptop chiar daca i-ar avea, pentru ca cat este mai scump cu atat isi pierde mai mult din valoare. Deci in cazul tau peste un an daca vrei sa-l vinzi nu vei primi mai mult de 30 de milioane pe el. Lenovo este precum Loganul… Numai ca este oarecum invers… mai putin design dar mai multa performanta.

  Fiecare cumpara de cat are. Nu arata asa de rau, are un priten de-al meu un Lenovo G560, si arata destul de bine. Acum daca nu are aspect lucios, asta nu inseamna ca e si nashpa. Un aspect lucios inseamna sa-l si intreti, adica sa-l cureti de amprente destul de des si de murdarie pentru ca se observa pe suprafata acestuia.
  Nu zic ca arata bestial dar nici nu este urat, amicul meu este destul de multumit de el si un laptop cu aceeasi configuratie nu vei gasi la un asa pret.

 3. Marius, Lenovo Ideapad G560A e ma ieftin decât un Asus, dar dacă tot zici că are un aspect mai special atunci ce să zicem de laptopurile Alienware care arată asemănător cu acest Lenovo, la finisaj.

  Coco, dacă nu e lucios înseamnă că nu se văd amprentele. 😉

 4. Eu recomand varianta Lenovo IdeaPad 560A cu geforce pentru ca mi-am achizitionat-o de curand chiar daca dati ceva mai multi bani. Probabil merg destul de bine jocurile si pe varinata cu i3 pentru ca am vazut niste clipuri de prezentare pe Youtub dar de ce sa nu mergem la sigur cu o solutie dedicata.

  Cei 500 ai hddului sunt prea multi pentru mine care aveam pe vechiul laptop doar 160 si nu-i foloseam pe toti.

  Pentru cei care zic ca laptopul nu arata bine le-as recomanda sa se uite cum arata un Alienware sa vada ca si laptopruile lor sunt mate si nu lucioase. Mie nici odata nu mi-au placut laptopurile care lucesc si de aceea am cautat sa imi cumpar unu care nu se vad amprente. Pacat ca ecranul luceste, dar aici toate sunt la fel.

 5. Pentru gameri exista acest laptop Lenovo IdeaPad G560A de mai sus dar cu placa video dedicata si costa cu vreo doua milioane mai mult.
  Eu am zis ca imi iau versiunea cu geforce numai astept sa se mai ieftineasca.
  Configuratia leptopului pe care vreau sa mil cumpar procesor i3, video dedicat Geforce 310M de 512 MB DDR3, RAM 3GB DDR3, hard de 500GB si altele. Ce ziceti merita oare?

  Vrea sa mi-l iau mai mult pentru gaming dar am inteles ca placa video nu este la fel de buna ca una de 1 gigabite. Ramii sunt suficienti si nu cred ca am sa mai adauga. Acelasi lucru zic si despre hard disc.

Comentariile sunt închise.