Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Lenovo IdeaPad G560

Un laptop de tip hybrid adică să aibe puţin din toate (gaming, multimedia, office, uz casnic, business) este acest laptop Lenovo IdeaPad G560 care vine cu procesor i3, 4 giga de RAM şi placă video de 1 giga. Design-ul este unul semi-lucios de culoare neagră care este unul destul de reuşit. Are un preț bun Vezi prețul special de azi şi nu cred că veţi găsi o alternativă mai bună la acest model. Acest model a apărut nu demult, şi poate face faţă oricărei provocări fie ea aplicaţie de tip Office fie joc sau film HD/Full HD. O alternativă mai nouă este IdeaPad G560e.

Poze

Deschis

Tastatură

Specificații tehnice

Procesorul este unul Intel model i3-380M care are o frecvenţă de 2,5 GHz, FSB 1066 MHz, tehnologie 32 nm şi cache de 3 MB. Ecranul lucios de tip LCD cu tehnologie are o rezoluţie HD adică de 1366 cu 768 pixeli şi o diagonală de 15,6 inci.

Memoria RAM de tip DDR3 are o capacitate de 4 giga (2+2) şi la o frecvenţă de 1066 MHz. Aceasta nu cred că mai poate fi mărită la 8 giga dar cred că cei 4 giga ajung pentru a juca orice joc. Hard disk-ul are un spaţiu de stocare de 500 de giga la 5400 de rotaţii pe minut.

Placa video dedicată nVIDIA GeForce 310M are o memorie video de 1 giga pe 64 de biţi care este una destul de performantă şi puteţi juca orice joc pe aceasta chiar şi Crysis 2. Mai are şi o placă video integrată Intel HD Graphics care oferă o autonomie mare datorită unui consum redus de energie. Aceasta are suport HD motiv pentru care o puteţi folosi la vizionarea de filme HD şi chiar Full HD.

Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii Lenovo IdeaPad G560 are unitate DVD, cititor de carduri, boxe stereo de 2 W fiecare, cameră web de 0.3 MP, reţea RJ-45, bluetooth, trei USB-uri 2.0, port VGA, ieşire audio, microfon şi Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: acest laptop Lenovo IdeaPad G560 cântăreşte undeva la 2,6 kilograme, autonomia de lucru este undeva la 3 ore, are tastatură numerică, securitate Kensington Lock, configuraţie decentă, sistem de operare gratuit Free DOS, ieftin şi vine de la un producător cu experienţă în domeniu.

Ca minusuri: nu are port HDMI care nu de cele mai multe ori putea fi utilă.

Concluzie

Acest laptop Lenovo IdeaPad G560 se adresează celor care mai joacă din când în când un joc şi nu ar dori să dea prea mulţi bani pe un laptop, dar şi celor pasionaţi de filme şi internet deoarece oferă o autonomie de lucru decentă.

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Andrei

    Aș vrea să-mi iau laptop pentru acasă și anume pentru filme, internet, muzică și chiar și jocuri dar nu pun punct doar pe jocuri. M-am gândit la acest Lenovo IdeaPad G560 care a fost lansat recent și vine cu o configurație care mă mulțumește adică procesor core i3, 4 gb de ram, hard de 500 gb și placa video 310m. As dori sa aud si o parere mai detaliata despre acest laptop si daca isi merita banii deoarece nu prea sunt multe pareri despre acest laptop de la Lenovo in special ca a aparut recent.

  • Scorpyo

    După cum am mai precizat și în articolul de mai sus, Lenovo IdeaPad G560este un laptop pentru toate deci hybrid. Românii în general optează pentru un astfel de laptop chiar și eu am un astfel de laptop cu o configurație similară dar cu procesor ceva mai slăbuț și anume dual core. Se preferă un astfel de laptop deoarece acest gen de laptop vine cu două plăci video care comută de pe una pe alta cu tehnologia Optimus în cazul celor de la nVIDIA atunci când este nevoie sau poți chiar comuta și manual din NVIDIA Control Panel dând un click dreapta pe desktop. Acolo găsești o grămadă de setări în legătură cu folosirea plăcii grafice (global- implicit sau doar pentru unele programe-jocuri). Pot spune că Optimus îmbină plăcutul cu utilul pentru că îți oferă în același timp o performață ridicată la un consum redus de energie și deci vei avea și o autonomie ridicată. Sunt mulți cârcotași care critică plăcile video de 64 de biți deoarece nu sunt pentru jocuri… pentru o persoană care joacă un joc o dată la câteva zile sau chiar și o dată pe zi este mai mult decât satisfăcătoare în special că rulează mai toate jocurile.

    Eu nu-i înțeleg pe cei care optează pentru laptopuri cu procesorare i5 în locul celor cu i3, deoarece este tot cam același lucru în special că nu prea există aplicații care să solicite atâta performanță. În rest are tot cam aceleași porturi și tehnologii ca și la restul laptopurilor, numai că nu are HDMI, care putea fi util pentru cei care au un monitor sau un TV cu rezoluție Full HD și doresc să vizioneze un astfel de film de pe laptop pe ecranul extern. În rest HDMI-ul este inutil, eu de exemplu am și nu l-am folosit deoarece nu mă uit la filme Full HD, mai degrabă mă uit la cele 480p deoarece sunt mici și mai rar la cele HD (trailere).

    Suprafața este semi-lucioasă, plăcută la atingere iar capacul este lucios… Chiar dacă un laptop vine cu atâtea caracteristici cum este și în cazul acestui Lenovo IdeaPad G560, mulți nici nu vor folosi toate aceste caracteristici chiar dacă le au. Aici enumăr cititorul de carduri, camera web, VGA-ul, HDMI-ul, PCMCIA, o parte din usb-urile 2.0 și chiar și DVD-ul, acesta este util doar la instalarea Windows-ului. Acestea nu prea sunt folosite, iar pe cealaltă parte cele mai folosite ar fi Wi-Fi-ul, ieșire audio, un USB pentru mouse, tastatura numerică (nu o au toate laptopurile), ecranul LED la filme (un plus de contrast și culori mai vii), memoria RAM cu care aplicații vor rula mai rapid fără să solicite mult hardul și procesorul este important să fie dual core. Deci Lenovo IdeaPad G560 este un laptop foarte bun și se adresează unei categorii mai largi de persoane.

Lasă un comentariu