Lenovo IdeaPad G510, laptop Essential

Cele mai bune oferte le ai pentru modelul i3-4000M + Radeon HD 8570 (cel mai bun preț e la ei deoarece costă 2049 lei la reducere, pe când la alte magazine modelul fără placă video dedicată costă atât), iar pentru modelul i7-4700MQ + Radeon HD 8570 (doar la ei am văzut modelul cu i7). Pe alte site-uri acest model Ideapad e numit Lenovo Essential G510, dar nu știu care este denumirea corectă deoarece pe site-ul Lenovo în funcție de țară am văzut denumiri diferite.

Un laptop care-mi place foarte mult e acest Lenovo IdeaPad G510 din seria Essential. Îmi place deoarece are un design similar laptopurilor EDGE, performanțe peste medie și componente noi. Prea puține laptopuri de pe piață au SSD și procesoare Haswell, iar acest model are ambele lucruri.
Datorită ecranului glare (glossy/lucios) acest model intră în categoria multimedia și recomandarea mea ar fi să-l folosiți acasă. Pentru business există alte modele care au ecran anti glare.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Prețul depinde de configurație deoarece există modele cu procesoare de la i3 la i7 și cu plăci dedicate sau integrate. Deci, dacă sunteți o persoană pasionată de jocuri atunci ar trebui să vă orientați înspre un model cu procesor minim i3 și video dedicat, iar dacă nu vă pasionează jocurile atunci ar trebui să vă orientați înspre modele cu grafică Intel HD care e integrată.

Notebook-ul
Notebook-ul

Pe partea de caracteristici stă foarte bine deoarece are procesoare i (i3, i5-4200m, i7) din seria Haswell și plăci video foarte capabile de la Intel sau AMD Radeon din seria 8000 (8570 sau 8750; dacă nu o să instalați driverele bune atunci o să vă arate 8500 sau 8700). Hardul e unul de 1TB, iar un lucru foarte interesant e că nu e vorba despre un HDD normal, ci despre unul hibrid sau SSHD cu un smart cache de 8GB.

Lucrurile pozitive la acest model bateria cu 6 celule care ține până la 5 ore, aspectul plăcut, ecranul foarte bun, hardul rapid și procesoarele de ultimă generație. Ce nu-mi place e că nu are ecran Full HD și că are unitate optică care-i adaugă un plus de câteva sute de grame.

Concluzia mea referitoare la acest laptop e că e foarte bun și că e un model pentru cei care se respectă. Mulți se îndreaptă spre laptopuri Vaio, dar eu prefer astfel de modele deoarece sunt construite mai bine și au prețuri competitive.
Din clipul de alături se poate vedea mai bine cum arată acest notebook, iar dacă nu știți ce sistem de operare să instalați pe el atunci eu recomand Windows 7 (producătorul furnizând drivere pentru 7, 8 și 8.1 pe site-ul său).

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Lenovo IdeaPad G510, laptop Essential”

  1. Am luat si eu unul saptamana trecuta. Sunt placut impresionat de cum arata si faptul ca pe partea de aspect nu e cu mult diferit de modelul 590. Eu am luat un model cu placa Intel HD deoarece nu ma joc nimic.
    Singurul lucru care nu sunt lamurit e daca pot sa instalez sistemul pe acel SSD.

  2. Nu poti sa instalezi nimic pe memoria de 8GB pentru ca nu e SSD ci e un cache. Pe unele site-uri am vazut ca scrie ca e Smartcache sau ceva de genul acesta.

Comentariile sunt închise.