Lenovo IdeaPad G510 59-400316, laptop cu Core i5 și HD 8570

Lenovo IdeaPad G510 59-400316 este un laptop reușit deoarece arată bine, e performant și fiabil. Configurația sa sugerează că e vorba de un laptop multimedia dar care îl puteți upgrada dar nu ca și un desktop. Adică veți putea pune mai multă memorie RAM ori puteți să înlocuiți hardul (cu unul mai mare sau cu un mediu de stocare diferit). Actualele componente mi se par acceptabile de aceea nu prea văd de ce l-ați înlocui cu altele. Jos am pus atât o poză cât și un clip cu unul similar, dar designul e cam același și e plăcut. Din păcate nu e un ultraportabil, adică nu e un ultrabook dar e perfect pentru aproape orice utilizator.

E performant, oferă o autonomie mare și are dotările uzuale. Deci nu prea are minusuri însă nu are Windows preinstalat, motiv pentru care voi trebuie să alegeți unul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptopul
Laptopul

Indiferent de componente, seria G510 arată la fel iar caracteristicile sunt aceleași. Procesorul Core i5-4200M de 2.5 GHz e perfect pentru cei care vor eficiență. Nu e unul cu tehnologie de economisire a energiei, dar autonomia tot e mare – până la 6 ore. Ecranul de 15 inci e unul HD iar diagonala sa e destul de mare, astfel că densitatea pixelilor e bună.

Cu 4 GB memorie vă recomand un sistem de operare pe 64 de biți și e bine să fie unul nou ca Windows 8.1. Hardul de 1 TB e satisfăcător pentru cei pasionați de filme, muzică, poze etc. Adică puteți stoca destule fișiere pe el fără să vă mai faceți griji că vi se termină spațiul. Radeon HD 8570 e o placă video dintr-o generație nouă dar și așa nu e una high-end, deci veți putea juca jocuri la detalii medii (depinde și de alegere).

Plusuri: oferă o autonomie de 5 ore în mod office, spațiu de stocare mare, două USBuri 3.0, HDMI etc.
Minusuri: nu prea are.

Lenovo IdeaPad G510 59-400316 e o alternativă bună la un desktop deoarece are cam tot ce puteți avea nevoie doar că nu e la fel de performant. Din clipul alăturat vă puteți face o idee despre cum arată și cam care sunt dotările sale.

Lasă un comentariu