Lenovo IdeaPad G505, laptop multimedia

Lenovo IdeaPad G505 e un laptop care poate fi confundat ușor cu G500 sau G500s datorită designului exterior. Bineînțeles, configurațiile diferă între acele versiuni, iar în cazul acestui laptop, pot există configurații similare dar numele e același. Poate că nu vă place că are prea puțină memorie ori că hardul e prea încet, le puteți înlocui cu altele. Chiar dacă nu suportă multe upgrade-uri merită să faceți unele modificări, bineînțeles, doar dacă simțiți asta. Nu sunt multe laptopuri ieftine cu SSDuri dar nu vă oprește nimeni să luați unul. Sunt bune în special pentru utilizatorii office și nu numai.

Un astfel de laptop nu poate fi foarte ieftin în special că are un Quad Core, hard mare și placă video performantă. Dar e mai ieftin decât un latpop cu configurație Intel (procesorul e cea mai scumpă componentă și cea mai performantă). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesoarele APU de la AMD au o placă video destul de bună care e însoțită de tehnologia Dual Graphics. Astfel, ambele plăci video, Radeon HD 4800 și Radeon R5 M230, vor lucra împreună (nu e la fel și în cazul configurațiilor cu Intel). Are un ecran destul de interesant dar nu diferă cu mult față de restul. Acesta are o protecție lucioasă, astfel contrastul și culorile sunt mai bune.

Restul configurației conține 4GB RAM și un hard de 1 TB. Placa video R5 M230 de 2 GB e perfectă pentru jocuri dar și unele aplicații. Chiar dacă nu e cea mai performantă, trebuie ținut cont că e vorba de un laptop și plăcile video foarte performante consumă mult.

Plusuri: are Windows 8.1 preinstalat, USB 3.0, cameră web HD, procesor performant, baterie mare și altele.
Minusuri: nu prea are.

Lenovo IdeaPad G505 arată destul de bine și se poate observa din clipul ce l-am pus jos. E un laptop ideal pentru utilizatorii multimedia și nu numai. Având în vedere că are placă video dedicată și procesor AMD APU, nu văd de ce nu ați încerca și niște jocuri pe acesta. Chiar dacă nu a fost conceput special pentru jocuri, le poate rula cam pe toate la detalii bune.

Te-ar mai putea interesa