Lenovo IdeaPad G5045, laptop cu AMD A6

Laptopul Lenovo IdeaPad G5045 e unul care face parte din noua serie de laptopuri și acesta e numit și G50-45. Există modele ceva mai diferite și chiar cu ecrane de 17 inci. Trebuie să știți că noile laptopuri au un design specific și că prețurile sunt justificate de configurațiile oferite. Laptopurile acestui brand sunt destul de accesibile, în general, iar dacă nu sunteți fan al vreunui brand, puteți alege cu încredere pentru acesta. Dacă nu vă plac laptopurile cu AMD, o alternativă ar fi un laptop cu Pentium ori Core i3. Astfel de configurații sunt tot mai ieftine pe an ce trece.

Prețul său e destul de atractiv deoarece are o configurație office/multimedia și în general cele cu AMD sunt mai ieftine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Un procesor AMD A6-6310 de 2.4 GHz e suficient de performant deoarece face parte din seria APU. Placa video integrată e una Radeon R4 dar nu e la fel de bună ca una dedicată. Puteți viziona filme pe acesta deoarece are unitate DVD, difuzoare și un ecran HD de 15 inci. Portul HDMI poate fi destul de util dacă aveți un monitor sau televizor cu același port.

Restul componentelor hardware ale acestui laptop sunt cele clasice: 4GB RAM și hard de 500GB. Acest laptop e ușor și pentru că are o baterie de 4 celule. Se tinde spre laptopuri cât mai portabile iar componentele hardware să consume cât mai puțin. Are doar Free DOS deci ar fi indicat să alegeți un sistem de operare ca Windows 8.1 64 biți iar aplicațiile compatibile sunt ceva mai multe. Veți observa că producătorii nu mai oferă așa de multe drivere pentru sistemele de operare mai vechi.

Plusuri: are un preț atractiv, greutate redusă, design plăcut, procesor cu 4 nuclee, bluetooth și autonomie mare.
Minusuri: nu are Windows preinstalat.

Lenovo IdeaPad G5045 e o alternativă la un desktop deoarece nu e foarte scump, iar la un desktop e nevoie de periferice. Acesta are cam totul incorporat astfel că nu mai e nevoie de boxe ori de un mouse. Totuși un mouse oferă o precizie mai bună iar boxele externe sunt mai puternice.

Te-ar mai putea interesa