Lenovo IdeaPad G500s, laptop multimedia

Lenovo IdeaPad G500s este un laptop nou și se poate observa din seria sa dar nu oferă Intel Haswell deoarece încă nu sunt model Core i3 din generația a 4-a. Trebuie să recunoscut că are un design plăcut și o construcție robustă, dar cam așa e la toate modelele G. Spre deosebire de altele, acesta e ceva mai subțire, de aceea are și acel S la finalul numelui. În general, modele cu S fie că sunt ultrabookuri fie că sunt laptopuri, oferă o portabilitatea mai bună datorită grosimii reduse. Dar pentru că acesta nu e un ultrabook, greutatea sa e tot una de 2.5 kg. Ca oricare alt laptop multimedia și acesta are o placă video performantă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Am postat niște poze cu acesta dar și un clip cu prezentarea unui astfel de model. CU siguranță există modele cu altfel de configurații dar oricum nu diferă cu multe (la memorie RAM, hard și procesor).

Deschis
Deschis
Închis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul i3-3130M e unul din generația a 3-a și care mi se pare ok pentru aplicații și chiar jocuri. Alături de acesta are și o placă video care e una integrată Intel. Având în vedere că are și una dedicată GT 720M, pentru jocuri vă recomand doar cea dedicată. Oricum comutarea se face automat iar autonomia diferă în funcție de placa folosită.

Ecranul de 15.6 inci e o alegere bună pentru vizionarea de filme 720p de la o distanță mică. Calitatea imaginii e una deoarece e iluminat LED și rezoluția e una bună. La capitolul memorie are un hard de 1TB și 4GB RAM. Dacă se dorea dimensiuni mai reduse, se putea renunța la unitatea DVD că doar are deja Windows 8 preinstalat, iar reinstalarea se poate face și cu ajutorul unei memorii USB.

Are destule porturi, tehnologii wireless dar și o baterie. Având în vedere că are o baterie de 4 celule, era oarecum normal să ofere și un procesor cu consum redus (de tip U). Nu e un minus dacă îl folosiți doar pentru uz casnic și nu călătoriți.

Ca oricare alt laptop și acesta necesită un router wireless pentru a se conecta prin WiFi la internet, de aceea puteți alege un .

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: până la 4 ore de autonomie, Windows 8, fiabilitate, design plăcut, hard mare și e subțire.
Minusuri: nu are procesor de tip U.

Concluzie

Acest Lenovo IdeaPad G500s  poate fi o alegere bună și dacă vă doriți un laptop de tip business dar nu vă interesează cititorul de amprentă, tehnologiile de securizare ori altele. Clipul de jos vă poate fi de folos dacă nu știți cum arată și vreți să vă faceți o idee în acest sens.

Te-ar mai putea interesa