Lenovo IdeaPad G500 59-399759, laptop foarte ieftin

Lenovo IdeaPad G500 59-399759 e unul dintre multele configurații ale acestei serii dar aspectul exterior e același indiferent de componente. Chiar și seria G505 arată ca și aceasta dar unele caracteristici speciale diferă. Noile generații de laptopuri sunt foarte portabile doar că la acesta bateria e una mai mare. Autonomia bateriei ține de cât de solicitat e laptopul și poate fi destul de mare în mod economic. Îmi place cum arată această generație și mă refer în special la tastatură și finisajele din jur. Cu siguranță un mouse e mai util decât acel touchpad.

Prețul său e unul foarte bun având în vedere că are Free DOS și procesor Intel Celeron. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Are un Celeron 1000M care un dual core de 1.8 GHz, iar frecvența nu prea joacă un rol așa de important ci mai degrabă tehnologia. Placa video integrată e bună doar pentru cei care nu au pretenții la jocuri sau filme 1080p. Oricum ecranul e unul HD iar diagonala sa e una. Pe partea de memorie are 2GB RAM dar e nevoie mai mult pentru cei care vor un multitasking mai bun.

Dacă nu optați pentru un upgrade la memoria RAM, atunci un sistem de operare pe 32 de biți e satisfăcător (puteți pune până la 8GB). PE partea de stocare, un hard de 500 GB e mai mult decât satisfăcător. Dotările sale sunt de folos cât timp nu aveți un desktop sau un alt gadget care poate fi la fel de util. O autonomie maximă de 6 ore e excelentă în condiții office, dar se datorează și faptului că e o baterie bună.

Plusuri: are o autonomie mare, bluetooth, preț atractiv, USBuri 3.0, spațiu de stocare satisfăcător etc.
Minusuri: un e foarte ușor – 2.6 kg.

Lenovo IdeaPad G500 59-399759 nu e singurul model din seria aceasta, există și serii mai bune dar nu văd de ce ați da bani în plus pe ceva ce nu veți folosi. Pentru navigare web, aplicații simple și vizionat filme nu aveți nevoie de procesoare foarte performante. Totuși procesorul e cea mai importantă componentă hardware indiferent de tipul configurației (office/multimedia/gaming/business).

Te-ar mai putea interesa