Lenovo IdeaPad G500 59-390530, laptop cu Pentium și HD 8570M

Laptopul Lenovo IdeaPad G500 59-390530 e unul multimedia datorită acelei plăci video dedicate de la AMD. Nu prea are mare importanță chipsetul cât timp procesorul e bun și ajută când rulați un joc. În cazul acestui model e vorba de unul din generația precedentă, deci nu e un Haswell. Arată destul de bine cu acel finisaj „periat” pe negru și cu acele taste rotunjite. E un laptop care poate înlocui un desktop dacă nu țineți la performanțe. Pe partea de memorie are 6GB RAM, deci multitasking e excelent. Există și alte modele cu configurații diferite cu prețuri destul de apropiate.

Eu vi-l recomand deoarece e și la promoție și performanțele sunt satisfăcătoare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Pentium 2020M de 2.4 GHz e unul decent deoarece are tehnologie din generația a 3-a și placă video integrată e HD 4000. Placa video integrată nu are un rol așa de mare deoarece are și una Radeon HD 8570M cu memorie video proprie de 1GB. Pe partea de imagine, ecranul HD e potrivit dacă vă place să vizionați filme.

Memoria RAM mi se pare suficientă și spațiul de stocare e de 1TB. Puteți alege un SSD dacă vreți performanță în locul spațiului de stocare mare. Dotările sale sunt bune: tehnologie audio Dolby Advanced Audio v2, unitate DVD, cititor de carduri, cameră web HD, VGA, trei USBuri, HDMI etc. Mai sunt și altele dar acestea mi s-au părut a fi cele mai utile.

Bateria de 6 celule are o autonomie bună dar cea maximă o veți atinge doar când navigați pe web ori folosiți programe. Sistemul de operare e Free DOS, deci e bine să alegeți Windows 8.1 deoarece nu se mai oferă drivere pentru versiuni mai vechi de Windows.

Plusuri: arată bine, e dotat cu bluetooth, autonomie maximă de 5 ore, spațiu de stocare mare, fiabilitate crescută etc.
Minusuri: nu prea are.

Lenovo IdeaPad G500 59-390530 nu e un ultraportabil dar putea fi unul dacă producătorul ar fi optat la câteva dotări (în special la DVD). Jos am pus un clip și din care se poate observa că arată precum, un G505. Dar și așa nu prea are mare importanță designul, ci performanțele sale.

Te-ar mai putea interesa