Lenovo IdeaPad G50-30, laptop G5030 foarte ieftin

Laptopul Lenovo IdeaPad G50-30 e unul dintre laptopurile noi de la acest brand. Din numele său reiese faptul că e vorba de un laptop mai simplu și cu o diagonală de 15 inci. E cel mai ieftin laptop de pe piață cu această diagonală și configurația mi se pare acceptabilă. Designul e același la toate modelele G50 și diferențele le veți găsi doar la interior (configurație). Procesorul său nu pare a fi prea performant dar e o alternativă bună la seria Intel Atom. Puteți să-i puneți mai multă memorie RAM dacă doriți ori să-i schimbați hardul.

Prețul lui IdeaPad G5030 e destul de bun și nu cred că o tabletă îl poate înlocui în special că sistemele de operare sunt diferite (nu există Android pentru Windows). Eu aș alege Windows 8.1 pentru acesta deoarece e nou. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul său e un Intel N2830 din seria Celeron dar nu e foarte performant și probabil știți asta. În general, procesoarele Pentium și Core i3 oferă mai multă viteză de procesare. Placa video e una de tip Intel HD și nu e una concepută pentru jocuri, dar o puteți folosi ori de câte ori vreți să vizionați un film.

Poate fi considerat a fi un media player portabil deoarece are toate acele dotări și un ecran decent dar nu foarte mare – 15 inci cu imagine HD Ready. Există laptopuri ecran mai mare care oferă o imagine HD+, dar există și laptopuri din segmentul premium. restul configurației are 2GB de RAM și un hard de 320 GB.

Difuzoarele sale sunt acceptabile dar tot nu se compară cu boxele externe. Are USBuri de tip 2.0 și 3.0 iar care are folosește medii de stocare externe, le recomand 3.0 deoarece viteza de transfer e mai mare (dacă acel mediu de stocare are interfață similară).

Plusuri: e ieftin, are port USB 3.0, tehnologie bluetooth, HDMI, procesor nou și fiabilitate.
Minusuri: nu prea are.

Lenovo IdeaPad G50-30 se adresează elevilor și studenților deoarece e ieftin și ei nu au nevoie de prea multă performanță, ci doar de un laptop ieftin și util. Jos am pus o prezentare a acestui laptop și chiar dacă unele componente diferă, la exterior e același.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Lenovo IdeaPad G50-30, laptop G5030 foarte ieftin”

  1. Salut,eu am acest laptop luat de la emag luna trecuta,G50-30 este varianta cu 4gb RAM,1TB hdd la pretul de 1099 lei,este un laptop usor,fiabil,se misca bine,am facut update la windows 10,ruleaza si jocuri destul de bine,nu se blocheaza,merge fluent,baterie ok recomand acest laptop pentru cei care nu au un buget foarte mare

Comentariile sunt închise.