Lenovo Ideapad Flex2-15, laptop și tabletă

Lenovo Ideapad Flex2-15 e un laptop oarecum convertibil din a două generație și spun „oarecum” deoarece ecranul poate fi pliat la un unghi destul de mare și e de tip touch (ca și în poza de jos). Deci poate fi folosit precum o tabletă cu Windows și nu mai e nevoie de un stand. Cu siguranță, acel ecran nu e detașabil dar la unele laptopuri poate fi luat jos. Designul său nu sugerează că e cu mult mai diferit decât altele, însă se poate observa la balamale că e diferit. Îmi place că e ușor, nu are DVD iar componentele hardware sunt cele ale unui laptop multimedia. Interfața sistemului de operare Windows 8.1 e destul de interesantă dar mai ai de lucrat la ea până ce poate fi folosită în totalitate doar cu degetele.

Prețul acestui gadget nu e chiar la îndemână oricui, iar dacă vreți ceva mai ieftin și nu vă interesează placa video, atunci o tabletă de Windows pare a fi o alternativă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Core i3 model 4030U care are un consum redus de energie și de aceea nu e nevoie de o baterie foarte mare. Puteți să-l folosiți casă pe birou dacă nu vreți să fiți prea preocupați cu autonomia sa. Spun asta deoarece poate reda jocuri iar autonomia scade mult deoarece configurația e mai solicitată. Ecranul său nu e unul simplu ci e de tip multi-touch, cu panou IPS și imagine FullHD. Are 4GB RAM, un SSD (1TB+8GB) și o placă deditată GT 840M. Se poate observa că placa face parte din generația nouă iar pentru uz office, există placa video Intel.

Are dotări bune pentru dimensiunile sale, iar lipsa unității DVD nu mi se pare un minus deoarece are deja WIndows 8.1 și alte aplicații se pot instala de pe web. Sistemul de operare e unul ca Windows 8.1 pe 64 biți . Bateria sa de 4 celule oferă o autonomie bună chiar dacă nu are multe celule .

Plusuri: carcasă realizată din plastic și aluminiu, tastatură iluminată, Windows 8.1 preinstalat, ecran 1080p, USB 3.0, configurația multimedia,
Minusuri: nu e accesibil.

Lenovo Ideapad Flex2-15 e o alegere excelentă pentru cei care vor ceva diferit și un plus de interacțiune. Ecranul acceptă gesturi la fel ca și ecranul unei tablete. Dacă nu vă place că e prea mare, există și o variantă de 14 inci. Jos am pus un review al unei tablete similare.

Te-ar mai putea interesa