Lenovo IdeaPad C340-14API, laptop touch de 14 inci cu AMD

Seriile de laptopuri de la acest brand pot avea chiar și configurații AMD, iar aici mă refer la generația Ryzen 3000. Lenovo IdeaPad C340-14API e un model cu ecran touch, deci aveți o alternativă la mouse doar că funcționalitatea diferă. Nu aș putea spune care dintre cele trei configurații ar fi mai potrivit, însă trebuie să vă gândiți câți ani vreți să-l folosiți și cât spațiu aveți nevoie pentru date. Poate că folosiți un hard disc extern pe care să stocați toate datele. Are o carcasă solidă și balamale fiabile, de aceea l-aș recomanda chiar și utilizatorilor mai pretențioși care vor un gadget pentru firmă.

Sunt disponibile la prețuri foarte bune cele 3 configurații cu Ryzen 3, 5 și 7. Spațiul de stocare diferă dacă alegeți o variantă mai scumpă, adică poate atinge 512GB. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Toate procesoarele AMD sunt alegeri excelente deoarece sunt alternative foarte bune la Intel și prețurile sunt puțin mai mici, iar placa video se descurcă mai bine. Nu-l recomand pentru jocuri sau alte aplicații similare care necesită o placă video de ultimă generație. Se mișcă precum o tabletă deoarece are memorie DDR4 și SSD de tip M.2, dar și SSD-urile pot fi de mai multe feluri (cele cu NVMe sunt cele mai bune).

Păreri pro și contra

Poate că din poze anumite caracteristici nu sunt evidențiate foarte bine, iar aici mă refer la: tastatură iluminată, baterie cu autonomie mare, TPM 2.0, Windows 10 cu licență, design solid, balamale cu pliere completă etc. Laptopul care se poate transforma într-o tabletă oferă o funcționalitate ceva mai bună, iar Windows 10 e singura opțiune pentru oferă o interfață simplificată dar cu suficiente opțiuni. Pentru anumite taskuri, tot e nevoie de mouse sau poate chiar de touchpad în caz că vă aflați în mișcare și nu la birou.

Lenovo IdeaPad C340-14API e un laptop compact care nu vine cu unitate optică, însă se poate lăuda cu un număr generos de porturi. Chiar dacă nu pare să forere foarte multe, veți primi un sistem audio de 4W, microfoane duale și cameră web HD.

Te-ar mai putea interesa