Lenovo IdeaPad B560A

Un laptop Lenovo IdeaPad B560A e numai bun pentru cei care vor un gadget portabil, robust și performant la bani puțini. Acesta vine ca alternativă la vechiul IdeaPad B560 și e mai performant datorită procesorului Core i5-520M, însă acesta nu e unul Sandy Bridge. Dacă avea Core i5 Sandy Bridge probabil avea și un port USB 3.0. În fine și așa e destul de dotat (HDMI, USBuri 2.0, tehnologie Optimus etc). Tehnologia Optimus o veți găsi pe absolut toate laptopurile care au plăci video NVIDIA. Acesta vă ajută să măriți durata de viață a bateriei (prin comutarea pe placa video integrată atunci când nu vă jucați) dar și să aveți performanțe mai ridicate când vă jucați. Dacă-l folosiți în locul PC-ului vechi, vă recomand să-l folosiți fără baterie deoarece performanțele sunt mai mari iar placa video dedicată poate fi setată pe implicit. Are un preț bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Deschis
Tastatură

Specificații tehnice

Procesorul din acesta e unul Core i5 model 520M la o frecvență de 2.4 GHz și un cache de 3 MB. Ecranul LCD cu tehnologie LED are o diagonală de 15.6 și o rezoluție foarte bună – 1366 cu 768 pixeli. Acesta vine cu protecție Glare care e mult mai bună decât cea lucioasă. Dacă vă plac laptopurile de la acest producător dar și jocurile atunci acest laptop ar putea fi o soluție datorită faptului că are o placă video dedicată dar și posibilitate de mărire a memoriei RAM. Placa video dedicată e GT 310M sau 310M care are o memorie video de 1 GB pe 64 de biți. Memoria RAM poate fi upgradată la maxim 8 GB dar numai dacă considerați că 4 GB nu sunt suficienți.

Hardul de pe acesta e unul SATA cu un spațiu de stocare de 500 GB și are o viteză de 5400 de rotații pe minut. La capitolul dotări IdeaPad B560A vine cu DVD, difuzoare stereo incorporate de 4 W, cititor de carduri, cameră web, ieșire audio, VGA, LAN, trei USBuri 2.0, microfon, HDMI, bluetooth, acumulator de 6 celule, Kensington Lock și WLAN. Pentru autonomie mai mare recomand folosirea plăcii video integrate Intel din procesor care e bună pentru redarea de filme 720p.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie destul de bună , Free DOS, preț acceptabil, carcasă robustă și difuzoare de 2 W fiecare.

Minusuri: nu are o configurație chiar nouă.

Concluzie

Acest laptop Lenovo IdeaPad B560A e un model reușit dar nu știu dacă poate concura cu modelele de pe piață însă un laptop cu Core i5 e destul de scump (peste 2400 lei) în special dacă vine și placă video dedicată. Jos am pus un clip cu un model similar:

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Lenovo IdeaPad B560A”

  1. Care este modul de a comuta de pe placa video integrata pe placa video NVIDIA? Trebuie intrat in bios (daca da, care sunt setarile care trebuie facute) sau laptopul comuta automat de pe o placa pe alta atunci cand „simte” ca nu face fata cu cea integrata?

  2. Dai clic dreapta pe joc (executabilul *.exe) si selectezi Run with graphics processor și de acolo alegi modelul dedicat sau dai clic dreapta pe Desktop și alegi nVidia Control Panel iar mai apoi selectezi nVidia la Global settings.

  3. am si eu acest laptop , si am descoperit la acest model ca are slot SIM acolo la baterie cine stie sa-mi spuna si mie cum folosesc sim-ul de la stik-ul de la RDS pe el .as vrea fac asta atunci cand plec cu el si nu as mai vrea sa mai am graja si la stik. astept rezolvarea

Comentariile sunt închise.