Lenovo IdeaPad B5030, laptop ieftin cu Windows 8.1

Laptopul Lenovo IdeaPad B5030 e unul dintre acele modele ieftine dar care arată ca și G50. Am pus o poză dar și un clip la final pentru a vă putea face o idee despre el. Îmi place cum arată noua generație de laptopuri iar dacă vreți ceva mult mai performant, seria G50 e aceea. Pe partea de dotări, pot spune că nu diferă cu nimic față de un laptop obișnuit. Din poza de jos se poate observa că zona de sprijin a palmelor e ușor texturată, iar touchpadul e destul de generos. Poate părea laptopul ideal pentru cei care vor să renunțe la vechiul desktop însă să nu se aștepte la performanțe prea mari.

Prețul mi se pare foarte bun ținând cont că are și Windows 8.1 preinstalat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Celeron N2830 de 2.1 GHz e unul din generația Bay Trail-M iar placa video e una integrată. E vorba de Intel HD Graphics care e prezentă pe multe laptopuri și e bună pentru uz office și nu numai. Nu o recomand celor pasionați de jocuri și chiar și procesorul e unul Entry-Level. Ecranul de 15 inci e unul de tip HD deci puteți viziona filme 720p. Protecția ecranului e una de tip anti-glare și deci nu veți fi orbiți de lumina puternică din jur (în cazul în care veți folosi laptopul în spații deschise).

Pe partea de memorie are 4GB RAM și poate fi extinsă la 8GB dar și așa are o frecvență de 1600 MHz. Hard disk-ul de 500 GB e unul destul de interesant deoarece e performant dar și spațios. Dotările unui laptop sunt importante deoarece nu veți mai folosi un desktop și oricum laptopurile sunt mai portabile.

Sistemele de operare noi scot în evidență performanțele laptopului și Windows 8.1 64 de biți e perfect pentru un laptop recent lansat. Cu siguranță, vor mai fi și alte versiuni mai noi. Alegerea o faceți în funcție de driverele oferite de producător.

Plusuri: are Windows 8.1 preinstalat, are tehnologie bluetooth, port USB 3.0, design plăcut și altele.
Minusuri: nu prea sunt.

Lenovo IdeaPad B5030 e alegerea corectă pentru cei care vor ceva foarte ieftin și nu-i interesează componentele hardware.

Te-ar mai putea interesa