Lenovo IdeaPad A10, laptop cu Android

Lenovo IdeaPad A10 poate fi alternativa perfectă la o tabletă deoarece nu e foarte scump (pentru că e la promoție), are o configurație performantă, baterie mare, bun pentru aplicații și poate fi folosit și ca o tabletă cu stand (ecranul poate fi rabatat). Se poate observa acest aspect din poza de jos și ecranul e unul multi-touch. Deci puteți interacționa ușor cu acea interfață și nu prea puteți folosi doar tastatura. Totuși tastatura fizică e bună pentru scris dar și pentru navigare web. Comparativ cu un laptop obișnuit acesta arată diferit și e mult mai ușor. Dar trebuie să ținem cont și de ecran – 10 inci. Oricum nu ar avea sens un gadget convertibil prea greu.

Costă cam cât o tabletă și dacă nu vă permiteți un mini laptop cu Windows, un astfel de gadget e binevenit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptop
Laptop

Procesorul e unul de tip Quad Core cu frecvență de 1.6 GHz iar procesorul grafi c e bun pentru aplicații 3D – Mali-400MP4. Ecranul de 10.1 inci e HD și are tehnologia touch, tehnologie necesară pentru Android.

Pe partea de memorie are 1 GB RAM și 16GB stocare, totuși puteți alege și un card de memorie de 8GB. Memoria internă e mai bună decât un card deoarece e un SSD. Ca și dotări are: difuzoare stereo, microfon, cameră web. card reader, HDMI, USBuri, bluetooth și WiFi.

Bateria sa de 2 celule oferă cam 9 ore de autonomie doar în mod office, pe când în jocuri e mult mai mică. greutatea sa e de doar 1 kg și nu aveți nevoie de alte accesorii, totuși puteți conecta un mouse wireless sau niște căști dacă nu vreți să deranjați pe cei din jur.

Plusuri: are Android 4.2 JB, e portabil (e normal să fie așa cât timp are un ecran mic), ecran tactil, fiabil și performant.
Minusuri: ecran HD.

Lenovo IdeaPad A10 e un gadget interesant care poate fi folosit pentru diverse și eu l-aș recomanda celor care vor să călătorească și un laptop simplu li se pare prea banal. E mult mai plăcut să folosești ecranul și nu un mouse pentru diverse.

Te-ar mai putea interesa