Lenovo Ideapad A1

Tableta Lenovo Ideapad A1 se pare că va fi cea mai ieftină din gama lor pentru că vine cu sistem de operare Android și va fi un modelul cu ecran de 7 inch. Acesta este cunoscută sub codul Ideapad A1-07 probabil vă dați seama de la ce vine („A” – sistemul de operare Android și „07” – dimensiunea ecranului de 7). Pe partea de design, aceasta va avea o suprafaţă neagră lucioasă ca modelul K1. O alternativă de 7 inci de la un alt producător e modelul Toshiba Thrive 7 care e și ceva mai performant.

După cum am mai scris și alte article asemănătoare, acest producător încearcă să câștige cât mai mult teren adică să intre pe cât mai multe piețe. Cea mai nou piață pe care se gândește să o cucerească este cea a tabletelor, cu modele de 7 și 10 inci. Acestea sunt trei la număr (K1, P1 și A1) care sunt modele de tablete foarte reușite ce vor fi disponibile în diverse culori și forme. Dar modelul A1 vine pe negru, alb și albastru.

Poze

În mână
Spatele

Câteva specificații tehnice

Aceasta are un procesor dual core cu chip de tip ARM model TI OMAP3621. Ecranul de 7 inci are o rezoluție de 1024 cu 600 pixeli iar sistemul de operare va fi Android Honeycomb. Acesta va fi o tabletă cu 3G deci va avea slot pentru cartelă SIM, Wi-Fi, camere foto (secundară și principală) și slot pentru card MicroSD. Acumulatorul este unul 3.700 mAh care va oferi o autonomie de 7-8 ore. Lansarea acestui model Lenovo Ideapad A1 are loc prin octombrie, poate pe atunci vom mai vedea și alte tablete de 7 cu Honeycomb. Preţul va fi sunt 400 de dolari şi probabil vor fi două versiuni cu spaţiu de stocare de 16GB/32GB. O altă variantă anunțată a fi lansată cât de curând dar cu ecran de 10 inci este IdeaPad K1. Ideapad P1 va avea Dual Boot deci nu cred că o vom vedea și pe la noi.

Având în vedere că mai toţi producătorii de gadgeturi (dektopuri, laptopuri etc.) se plâng că vânzările la desktopuri au scăzut şi pierderile sunt semnificative, măcar pe acest plan să recupereze cât mai e moda asta cu tabletele.

Lasă un comentariu