Lenovo IdeaPad 720S-15IKB, laptop pentru editare și jocuri

Laptopul Lenovo IdeaPad 720S-15IKB face parte din noua generație de laptopuri create pentru editare de conținut și chiar jocuri. Spun asta pentru că are un hardware performant, dar și un ecran IPS cu rezoluție 1080p. Placa video e foarte importantă când discutăm de jocuri deoarece procesorul e de fiecare dată unul conform, adică e Kaby Lake de tip HQ. Configurații sunt echilibrate și diferența majoră o fața palca grafică dar și memorie RAM. Mediul de stocare SSD vă avantajează în orice situație deoarece viteza de citire e mult mai mare decât la un HDD.

Din poza de jos se vede că are o construcție mai subțire decât cea a laptopurilor clasice, motiv pentru care are numai 1.9 kg. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

În acest laptop găsim procesoare noi Kaby Lake din seriile i5 și i7, doar că nu sunt variantele office, ci variantele pentru gaming. Bineînțeles, eu aș opta pentru cel cu i7-7700HQ deoarece va fi de folos mulți ani și lucrează foarte bine cu o placă video GTX 1050 Ti. Aceasta e ceva mai bună decât varianta simplă – 25% mai performantă.

Tot mai mulți utilizatori optează pentru un laptop deoarece ocupă puțin spațiu, sunt puține cabluri și e portabil. Dacă aveți un televizor 4K, puteți rula conținut de calitate de pe laptop folosind un HDMI.

Păreri pro și contra

Vei vedea o mulțime de porturi pe lateralul laptopului și difuzoarele sale sunt JBL pentru un plus de claritate (sunt superioare celor clasice). Chiar dacă e subțire, construcția sa e una robust deoarece discutăm de un laptop din aluminiu. A fost adăugat un cititor de amprentă pentru a mări securitatea acestui gadget. Nu știu dacă ar putea fi un laptop premium, pentru că nu are tastatură iluminată. Acesta ar fi singurul minus dar eu prefer mai mult lămpile de birou, în special când lucrez la birou și vreau să văd și ce am pe birou.

Lenovo IdeaPad 720S-15IKB e unul dintre cele mai noi laptopuri de la acest brand și se poate vedea după design. Are doar porturi USB de ultimă generație: USB 3.0, 3.1 tip C și 3.0 tip C.

Te-ar mai putea interesa