Lenovo IdeaPad 720S-13ARR, laptop cu Ryzen 7-2700U și RX Vega 10 Graphics

Laptopul Lenovo IdeaPad 720S-13ARR e alternativa perfectă la cele cu procesoare Intel deoarece oferă performanțe impresionante. Chiar și AMD oferă soluții competitive, iar arhitectura Zen chiar e o alegere inspirată. Acest Ryzen 7-2700U se apropie de performanțele unui Core i7 Kaby Lake R, deci nu e nevoie de mai mult în special că-l veți folosi pentru un office. Acesta e de tip APU pentru că are o placă video incorporată numită Radeon RX Vega 11 Graphics.

Arată ca oricare lat model din serie, doar că la interior e prezentă o configurație diferită și o voi prezenta pe scurt. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul menționat mai sus are patru nuclee, tehnologie de fabricație 14 nm, o placă video de ultimă generație, dar care nu se compară cu una dedicată. Pentru jocuri optați pentru laptopurile multimedia sau de gaming, însă pentru o portabilitate superioară, doar acest segment vi se adresează.

Nu e vorba de un ultrabook premium, de aceea prețul a rămas atractiv și construcția sa a scăzut pentru că ecranul ajunge până în margini. E vorba de un IPS de 13.3 inci cu rezoluție FHD care e cea mai bună alegere care există la ora actuală. Noile laptopuri mai performante nu mai au HDD-uri, ci SSD-uri de tip M.2 sau de 2.5 inci.

Păreri pro și contra

Performanțele sunt destul de mari și reprezintă soluția mai accesibilă, dacă e să-l comparăm cu un laptop care are Intel Core i7 cu 4 nuclee. Procesorul i7-7500U e mult inferior celui prezentat mai sus și nu l-aș recomanda. Chiar și laptopurile mici pot avea anumite dotări speciale: tastatură iluminată, cititor de amprentă și baterii foarte bune (cu autonomie mare). E destul de rigid construit pentru că are o construcție metalică, iar un laptop de plastic nu poate fi la fel de subțire.

Laptopul prezentat mai sus Lenovo IdeaPad 720S-13ARR se poate lăuda cu o conectivitate foarte bună deoarece are doar porturi USB 3.0, tip C, tehnologie Bluetooth 4.1 și WiFi 2×2. Cu alte cuvinte e nevoie doar de un router wireless foarte bun și un abonament decent la internet.

Te-ar mai putea interesa