Lenovo IdeaPad 520S-14IKB, laptop premium multimedia

Laptopul Lenovo IdeaPad 520S-14IKB face parte dintr-o serie reușită și sunt disponibile multe configurații dar cu aceleași dotări. E vorba de seria 520S care e compactă, rama ecranului e îngustă pe margini. Componentele diferă puțin de la un model la altul, astfel că dacă vă place cum arată, poate chiar veți găsi unul care să vi-l permiteți. Sunt disponibile variante pe culorile gri, auriu și roz. Cel mai scump e cel cu Core i7, dar mie îmi plac și cele cu Core i3.

În funcție de buget, veți găsi un model care să vi se potrivească, dar cel auriu chiar arată bine (cu Core i5). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă nu are unitate DVD și doar Free DOS, voi puteți pune Windows 10 cu ajutorul unei memorii USB 3.0. Componentele diferă în funcție de alegere, dar e vorba de cea mai recentă generație de la Intel numită Kaby Lake. Ecranul are o diagonală de 14 inci iar caracteristicile sale sunt destul de bune – rezoluție 1080p, panou IPS, protecție anti-glare.  Nu aș putea spune că intră în segmentul ultraportabil, dar laptopurile tind să devină tot mai portabile – 1.7 kg.

Oferă suficient spațiu chiar dacă alegeți și pe cel cu SSD, că doar vă puteți folosi de diverse servicii de stocare pentru fișiere foto sau video. Diferența dintre un laptop de 14 inci și unul de 15.6 inci e foarte mică, doar că acesta e mult mai compact.

Păreri pro și contra

Chiar nu am ce să-i reproșez, deoarece are dotări foarte bune că doar e un model premium – carcasă din aluminiu cu finisaj metalizat, tastatură iluminată, ecran IPS FHD, greutate redusă și o durată de viață generoasă (baterie mare și componente eficiente).

Dacă nu aveți pretenții mari deoarece nu vă jucați jocuri, Lenovo IdeaPad 520S-14IKB care are doar placă video Intel cred că e de ajuns. Prezentarea de jos e cu un model auriu dar sunt și cu celelalte variante și cred că veți opta pentru cel cu Core i5 deoarece mi se pare destul de echilibrat. Pentru jocuri e nevoie de procesor HQ și multă memorie RAM.

Te-ar mai putea interesa