Lenovo IdeaPad 520-15IKB, laptop cu FreeDOS

Laptopul Lenovo IdeaPad 520-15IKB e recomandarea mea pentru cei care vor un model performant, elegant și dotat. E accesibil deoarece are FreeDOS și nu Windows preinstalat, dar trebuie să instalați ulterior un sistem de operare corespunzător. Configurațiile disponibile sunt numeroase chiar dacă numele e același. Veți observa că dotările sunt aceleași indiferent de preț sau componente hardware. Pot fi laptopuri din segmentul premium chiar și la prețuri mai atractive, însă aș fi apreciat dacă ecranul avea o ramă mai îngustă, astfel și laptopul devine mai compact.

În funcție de buget sau preferințe, alegeți care model vi se potrivește. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Din numele său reiese că e vorba de o serie ceva mai avansată și are un ecra de 15 inci. Nu e unul oarecare, ci unul IPS cu rezoluție FullHD cu finisaj anti-strălucire. E foarte important să nu vă orbească lumina puternică din jur când navigați sau scrieți un mail. Consider că 8GB de RAM e suficient pentru orice tip de utilizat, deoarece numai jocurile cer 16GB RAM.

Pe mine nu prea mă interesează hard discurile deoarece sunt lente și nici nu obișnuiesc să stochez multe fișiere pe laptop. Acum depinde ce preferați – conținut media prin streaming sau îl descărcați. E dotat cu difuzoare Harman Kardon care sunt populare și nu am ce să le reproșez. Cititorul de amprentă e poziționat în lateral, dar sunt laptopuri care îl au pe touchpad. Poziționarea sa nu are importanță cât timp nu-l folosiți des.

Păreri pro și contra

Designul e unul premium și l-am văzut chiar și pe variantele 320 care au ecran de 14 inci (deci nu au nici tastatură numerică). E evident că are o carcasă metalică și ar fi ideal dacă toți producătorii ar face același pas. Unele variante oferă chiar și tastatură iluminată care e foarte importantă atunci când lucrați pe el până seara târziu.

Lenovo IdeaPad 520-15IKB arată foarte bine pe Iron Grey și e preferatul meu, dar poate că vouă că plac toate și sunteți interesați doar de componente. Eu aș opta pentru cel office cu procesor Core i5 deoarece nu am nevoie de o placă video dedicată.

Te-ar mai putea interesa