Lenovo IdeaPad 5 14IIL05, laptop cu Intel Iris Plus Graphics

Modeleul Lenovo IdeaPad 5 14IIL05 face parte dintr-o serie mai avansată și se vede din numele său, dar din ele reiese și mărimea ecranului. Dintre configurațiile prezente pe piață, cea cu Core i5 și SSD de 512GB e de ajuns pentru numeroase aplicații. Nu are sens o memorie de 16GB pe un laptop office cât timp nu lucrați de pe mai multe ecrane. La un astfel de laptop se poate conecta orice monitor cu intrare HDMI, dar și televizoare.

În funcție de configurația aleasă, poate să difere și culoarea – gri sau albastru. Bineînțeles, prețul e influențat de hardware-ul laptopului și cea mai scumpă variantă e cu Intel Core i7, urmat de cea cu Intel Core i5. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nici nu am mai văzut laptopuri cu hard disc deoarece sunt prea lente și producătorii preferă să lase loc pentru un viitor upgrade dacă vi-l doriți. Acel SSD M.2 se instalează diferit și se ocupă slotul PCI Express de pe placa de bază. Dotările sunt foarte bune la noile generații de laptopuri: difuzoare de 4W, webcam HD, microfoane duale, WiFi ax etc. Se pot obține diverse porturi sau chiar mai multe porturi cu ajutorul unui docking station deoarece laptopul are un număr limitat de porturi și poate nu vă convin unde se află.

Păreri pro și contra

Oferă o autonomie mare însă aceasta diferă dacă rulați conținut video, măriți luminozitatea ecranului sau dacă solicitați procesorul. Tastatura iluminată e foarte importantă la un laptop business și nu e RGB ca la seria Legion. Oferă porturi USB 3.1 și chiar unul de tip C, iar conectivitatea la internet se poate face fără fir și e destul de rapidă conexiunea (dacă avem și un semnal bun). Indiferent care ar fi alegerea, prețul e foarte bun pentru ce oferă și e un ultraportabil de numai 1.38 kg.

Lenovo IdeaPad 5 14IIL05 e echipat cu un cititor de amprente pentru o autentificare mai ușoară, dar și sigură. Astfel, nu mai trebuie să țineți minte vreo parolă și datele sunt în siguranță (în caz că-l folosiți în cadrul unei companii).

Te-ar mai putea interesa