Lenovo IdeaPad 5 14ARE05, laptop cu Ryzen 5 4500U și memorie de 16GB

Laptopul Lenovo IdeaPad 5 14ARE05 are o configurație AMD avansată deoarece e vorba de o generație recent lansată, iar procesorul e pe 7 nm. Acesta e un motiv pentru care merită ales un laptop cu AMD, iar multitaskingul e excelent deoarece are o memorie de 16GB. Acesta nu reprezintă o alternativă la un laptop cu configurație Intel datorită raportului preț/performanță care e foarte bun. Pot spune că nu mai aveți ce să investiți în e, adică nu mai sunt necesare îmbunătățiri la componente.

Are un design modern pe albastru și ecranul e puțin mai mic decât la alte modele – 14 inci, doar că diferența nu prea se observă. La prima vedere, ai spune că e vorba de un laptop de 13 inci, însă noile laptopuri sunt ceva mai compacte și portabile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Displayul e foarte important și panoul trebuie să fie de tip IPS sau unul similar (SVA). În acest caz e vorba de un IPS cu rezoluție 1080p cu luminozitate decentă – 300 niți. Grafica e foarte bună pentru că e asigurată de o placă video AMD Radeon Vega, dar tot nu se ridică la nivelul uneia dedicate.

Porturile acestui laptop sunt poziționate foarte bine, ca și difuzoarele care acum sunt îndreptate spre utilizator și au o putere satisfăcătoare – 4W. Culoarea e una modernă și arată mult mai bine decât un laptop argintiu sau unul negru.

Păreri pro și contra

Hardware-ul laptopului e foarte bun și acel procesor Ryzen 5 e echivalentul unui Intel Core i7, dar se vede și după numărul de nuclee – 6. Acesta lucrează foarte bine împreună cu un SSD în format M.2 și o memorie cu frecvență de lucru atât de mare (3200MHz). Tastatura iluminată e prezentă pe acesta pentru ca voi să puteți lucra indiferent de oră sau locație. Laptopul e echipat cu tehnologie WiFi ax pentru a vă bucura de internet la viteză maximă chiar și fără fir.

Lenovo IdeaPad 5 14ARE05 oferă o baterie cu autonomie foarte mare pentru ca să transportați și încărcătorul după voi. Bineînțeles, durata de viață a bateriei e influențată mult de stilul de lucru și ce setări faceți.

Te-ar mai putea interesa