Lenovo IdeaPad 330-15IKB, laptop din generația nouă

Acest model numit Lenovo IdeaPad 330-15IKB e disponibil în numeroase configurații reușite care se adresează tuturor utilizatorilor, cu excepția gamerilor. Pentru cei pasionați de jocuri sunt laptopurile Legion care au un design mai diferit, componente performante și sistem de răcire avansat. Revenind la acest laptop, din nume reiese numele serie dar și mărimea ecranului. E vorba de noua generație și procesoarele sunt din două generații succesive, iar eu recomand cea mai recentă deoarece oferă mai multe nuclee (mă refer la i5 și i7).

Arată foarte bine pe acel gri deoarece crează impresia că are o carcasă metalică. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele fac parte din generații avansate și în funcție de buget puteți alege cel care vă place mai mult. Un CPU Core i5 e mai mult decât satisfăcător chiar și pentru cei pasionați de partea multimedia. Un laptop suportă destul de multă memorie dar nu e nevoie de mai mult de 8GB. Țin să menționez că numai jocurile și anumite aplicații procesionale ar avea nevoie de 16GB, dar și restul componentelor sunt foarte importante.

Chiar și dacă alegeți o anumită configurație, voi o puteți îmbunătăți cu memorie RAM și cu un SSD (clasic). Aceste SSD-uri sunt tot mai ieftine, iar unul de 480GB e sub 300 lei (depinde de brand).

Păreri pro și contra

Laptopul arată la fel indiferent pentru care vă decideți să optați, însă eu aș alege pe cel cu Intel Core i5 Kaby Lake R și SSD cu capacitate de 512GB pentru că nu mă joc jocuri, iar HDD-ul e destul de lent. Porturile USB sunt de mai multe tipuri pentru a pute conecta sau folosi orice tip de periferic sau mediu de stocare. Ecranul poate fi diferit la variantele mai scumpe, adică rezoluția poate fi mai mare și detaliile ceva mai vizibile chiar dacă nu măriți imaginea.

Lenovo IdeaPad 330-15IKB oferă o autonomie modestă, dar e irelevantă cât timp îl folosiți doar la birou. Astfel, îi puteți scoate bateria și îl conectați cu încărcătorul său, iar bateria o puteți folosi doar când vă deplasați.

Te-ar mai putea interesa