Lenovo IdeaPad 330-15IGM, laptop ieftin cu SSD și Intel Gemini Lake

Noua generație de laptopuri arată mai bine și oferă componente noi cum sunt procesoarele Intel Gemini Lake. Acestea le găsiți pe modelul Lenovo IdeaPad 330-15IGM care costă foarte puțin și poate avea chiar și SSD. Sunt mai multe configurații disponibile și culori, dar eu aș alege pe unul cu SSD și Intel Pentium. Culoarea nu joacă un rol foarte important, însă pe gri parcă e mai elegant decât pe alb. Aceasta e ceva mai diferită decât restul, motiv pentru care placa video e UHD Graphics 600/605.

Arată ca oricare alt model IdeaPad 330, doar că prețul acestuia e mult mai mic, chiar și cu SSD. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Seria Gemini Lake nu oferă prea multe modele și e destul de avansată, motiv pentru care scorul de performanță e ceva mai mare decât la generația precedentă. Poate că un ecran cu caracteristici tehnice mai bune ar fi oferit o experiență de vizionare mai interesantă, însă poate că nu vă place să stați prea departe de el și obișnuiți să vizionați doar filme 720p. Orice laptop permite conectarea unui televizor sau monitor FHD cu ajutorul unui cablu HDMI.

Are mufă LAN dar nu cred că vă place să aveți prea multe cabluri pe birou. Chiar dacă nu e echipat cu placa de rețea Gigagit, veți avea o viteză pe wireless excelentă, însă depinde și de routerul wireless pe care-l folosiți (dacă e compatibil WiFi ac).

Păreri pro și contra

Pe lângă prețul foarte bun, laptop excelează la destul de multe capitole: autonomie, productivitate, dotări și design. Chiar nu i se poate reproșa ceva cu o memorie RAM atât de bună și SSDul e destul de rapid. Doar capacitatea lor nu e foarte mare în acest buget dar în câțiva ani nu cred că vor mai fi HDD-uri pe laptopuri.

Lenovo IdeaPad 330-15IGM merită recomandat pentru că nu foarte multe branduri oferă astfel de componente la un preț atât de atractiv. Se putea lucra mai mult la design pentru a reduce greutatea laptopului, iar unele branduri oferă un ecran cu margini mai înguste, deci dimensiunile laptopului vor fi ca și cele ale unui model de 14 inci.

Te-ar mai putea interesa