Lenovo IdeaPad 330-15ICH, laptop compact cu i5-8300H

Laptopul de mai jos se numește Lenovo IdeaPad 330-15ICH și e disponibil în câteva variante dar eu o prefer pe cea cu Core i5 deoarece nu e nevoie de mai mult. Atunci când vă doriți o configurație mai performantă pentru jocuri, mai bine o căutați pe seriile de gaming deoarece au o răcire mai eficientă a componentelor importante. E mai compact decât altele deoarece are o ramă mai îngustă decât altele, iar acest lucru face ca tastatura numerică să dispară.

Greutatea sa nu a scăzut, însă laptopul a devenit mai rigid fără acea unitate optică DVD. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația unui laptop depinde și de serie, astfel că nu veți găsi un hardware foarte scump pe un Ideapad 330. Merită să faceți un upgrade la un i5 nou care e ceva mai performant și se vede foarte bine în teste. Acesta poate fi upgradat puțin dacă vreți să schimbați ceva pe el, dar și așa e destul de rapid. Totuși, eu aș alege pe viitor un SSD de 256GB în locul hardului pentru că nu prea aveți ce să stocați pe el.

Păreri pro și contra

Procesorul e singura diferență majoră în are acesta și seria precedentă, dar mai sunt și cele legate de design și ecran. Îmi plac foarte mult laptopuri cu ecran mare, însă construcția să nu fie prea mare astfel încât ecranul să aibă margini groase. Porturile de pe acesta sunt diversificate și chiar nu cred că veți mai vedea USBurile de tip 2.0, chiar și conectivitatea wireless e bună dacă nu vreți să aveți fire pe birou. Procesorul Coffee Lake se descurcă mai bine în jocuri cu acel GTX 1050, dar nu cred că veți folosi laptopul doar pentru astfel de taskuri.

Laptopurile multimedia sunt ideale pentru toți cei care nu un desktop mai performant și vor să lucreze pe acesta. Lenovo IdeaPad 330-15ICH face parte din noua generație și se vede din numele său acest lucru și chiar diagonala ecranului. Nu e prea portabil deoarece carcasa sa e realizată din plastic și nu din aluminiu cum e la multe laptopuri premium.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Lenovo IdeaPad 330-15ICH, laptop compact cu i5-8300H”

  1. Ambele laptopuri sunt bune. Componentele sunt puțin diferite, dar performanțele sunt similare.
    Eu aș merge pe varianta mai ieftină.
    Depinde de fiecare, de câți bani are, pentru ce folosește laptopul…

Comentariile sunt închise.