Lenovo IdeaPad 330-15ARR, laptop cu AMD Ryzen arhitectură Zen

Laptopul Lenovo IdeaPad 330-15ARR e una dintre puținele serii care oferă ceva diferit și mă refer la procesor. Din denumirea sa reiese că are configurație cu AMD Ryzen, iar variantele pot diferi în funcție de preț. Pot fi cu Ryzen 3, 5 sau 7, însă cel cu Ryzen 5 mi se pare destul performant și nu e foarte scump. Restul componentelor sunt relativ aceleași, însă eu prefer pe cele cu SSD deoarece totul pornește mai rapid și transferul de date durează foarte puțin.

Designul e același ca și în cazul laptopurilor cu Intel și porturile sunt dispuse pe o singură parte pentru a nu vă încurcă atunci când folosiți mouse-ul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noua arhitectură Zen oferă caracteristici foarte bune și procesoarele sunt construite pe tehnologia 14 nm. Deci nu consumă foarte multe resurse pentru că sunt mai eficiente și un număr mai mare de nuclee ajută la multe aplicații. Placa video Vega 8 e una nouă și poate rula și unele jocuri 3D dar nu e concepută pentru sarcini grele.

Pentru gaming, vă recomand laptopurile speciale care au un sistem de răcire cu două ventilatoare (unul pentru procesor și altul pentru placa grafică). Pe viitor vă puteți lua un SSD, dacă nu are, și chiar o plăcuță de RAM mai mare pentru că multe procesoare se mișcă mai bine cu 8GB.

Păreri pro și contra

Noile generații de laptopuri arată mai bine și sunt mult mai subțiri, astfel că nu vă veți mai gândi la vreun ultrabook. Performanțele multimedia sunt impresionante pentru acest buget chiar dacă discutăm de o placă video integrată. Aceasta poate fi comparată cu cele dedicate mai accesibile care sunt destul de populare pe multe laptopuri. Veți putea folosi porturi ca USB 3.1 tip C, HDMI sau chiar bluetooth 4.1 dacă vă plac perifericele fără fir. Greutatea laptopului e destul de mare ținând cont că s-a renunțat la unitate DVD și se datorează faptului că nu are o construcție metalică.

Lenovo IdeaPad 330-15ARR nu trebuie neglijat și poate că vom vedea și variante cu ecran de 17 inci care sunt ceva mai mari și reprezintă o alternativă bună la un desktop.

Te-ar mai putea interesa