Lenovo IdeaPad 3 17IML05, laptop cu ecran mare

Laptopul Lenovo IdeaPad 3 17IML05 e cel mai mare și ieftin model din noua generație, iar hardware-ul e unul avansat. Discutăm de noul procesor Intel Core i3 Comet Lake care e ceva mai bun decât predecesoarele sale. Diferențele sunt de nesesizat pentru două serii succesive, iar placa video e la fel că doar e integrată. Pentru a putea rula jocuri sunt necesare plăci video GeForce GTX sau RTX de la NVIDIA, cele AMD nu sunt foarte populare.

Chiar dacă are un preț foarte mic, designul e unul modern și se datorează finisajelor și culorilor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale sunt destul de noi – Core i3 model 10110U, memorie RAM de 2666MHz, SSD și hard disc. Noile SSD-uri de pe laptopuri sunt în format mic pentru că ocupă puțin spațiu și sunt la fel de rapide ca și cele SATA. Mă refer la cele de tip M.2 care sunt compatibile și cu plăcile de bază de pe desktopuri. Se poate upgrada laptopul ușor deoarece memoria RAM e integrată și mai e un slot liber pentru încă o plăcut, astfel puteți avea până la 12GB RAM.

Unitate DVD lipsește chiar și la astfel de laptopuri și nu cred că va mai fi introdusă pe acestea deoarece sunt foarte puțini utilizatori care o folosesc.

Păreri pro și contra

Oferă un ecran generos cu o imagine plăcută, însă nu are cea mai mare rezoluție – HD+. Sistemul de operare și aplicațiile rulează mai rapid de pe SSD, de aceea pe hard disc ar trebui să stocați doar conținut media și alte tipuri de fișiere care la un moment dat le veți șterge. Autonomia e una suficient de mare pentru a vă bucura de o experiență plăcută, dar cât timp îl folosiți acasă, se poate ține conectat la priză.

Lenovo IdeaPad 3 17IML05 se adresează celor care au avut un desktop cu monitor și nu s-ar putea obișnui cu un ecran foarte mic (15 inci). Bineînțeles, conectivitatea HDMI poate fi folosită pentru a conecta un televizor la acest laptop dar și un monitor pentru a viziona mai bine un anumit conținut (filme).

Te-ar mai putea interesa