Lenovo IdeaPad 3 15IMH05, laptop albastru cu tastatură iluminată

Laptopurile Lenovo IdeaPad 3 15IMH05 au configurații interesante deoarece vedem cele mai noi procesoare Intel și plăci video performante de tip Ti. La prima vedea l-ați putea confunda cu un laptop de 14 inci, doar că are tot un ecran de 15 inci. La interior vedem componente avansate care pot rula jocuri și orice aplicație. Poate că-l alegeți doar pentru că arată bine și e pe culoarea voastră preferată – albastru închis. Dacă vreți să jucați jocuri pe el, vă recomand să-l țineți conectat la priză, astfel performanțele sunt constante.

Observ că toate configurațiile sunt cu Core i5 și Core i7 Comet Lake, deci vom vedea un plus de performanță în jocuri (în special în cele care se folosesc mai mult de procesor). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopurile sunt atractive pentru că arată bine, au un hardware cât mai nou și apar variante noi lună de lună. Ecranul are rată de refresh de 60 Hz și nici nu avea sens mai mult pentru că nu sunt multe jocuri care le puteți juca cu peste 60-80 de fps-uri. Laptopurile sunt construite destul de echilibrat și nu veți vedea plăci video mult prea performante în laptopuri compacte și nici procesoare inferioare. Procesorul e cel mai important și e bine să fie cel puțin un Core i5 dacă vreți să încercați jocuri sau anumite aplicații profesionale. Dintre toate acele configurații, cel cu Core i5 mi se pare satisfăcător, însă pentru cei cu pretenții mai mari, aș recomanda un Core i7 și mai multă memorie.

Păreri pro și contra

Performanțele sunt foarte bune pentru un așa buget, iar autonomia e satisfăcătoare în modul office. Aceasta e influențată de stilul utilizatorilor și setările alese de acesta. Lăsând la o parte componentele laptopului, veți vedea că are conectivitate excelentă, tastatură iluminată, ecran IPS. Poate că nu are o greutate foarte redusă însă nu ne interesează acest aspect dacă vrem un laptop care să înlocuiască un desktop.

Lenovo IdeaPad 3 15IMH05 nu are un sistem audio foarte puternic, dar calitatea e una acceptabilă dacă nu vreți să ascultați muzică cu bass. Laptopul poate fi folosit ca media player dacă conectați un cablu HDMI.

Te-ar mai putea interesa