Lenovo IdeaPad 3 15ARE05, model cu Ryzen 3 4300U

Modelul de jos Lenovo IdeaPad 3 15ARE05 are un design modern și seamănă mult cu laptopurile de top de la acest brand. Poate că nu-l vreți doar pentru design, ci pentru că are noul Ryzen 3 care e ceva mai performant decât un Core i3. Procesorul Ryzen 3 4300U poate fi comparat cu un Core i5 din a 10-a generație. Vedem și un SSD modern și rapid, iar capacitatea de stocare poate fi extinsă dacă folosiți un mediu de stocare cu interfață USB ori alegeți un serviciu de stocare online a fișierelor.

Oferă performanțe impresionante la un preț atractiv și veți vedea că cei 4GB RAM pot fi de ajuns pentru uz office. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Lenovo IdeaPad 3 15ARE05

Placa video AMD nu are memorie dedicată, motiv pentru care nu ar fi concepută pentru jocuri, dar poate rula filme sau clipuri video. Îmi place tastatura laptopurilor Lenovo, dar și butonul de pornire care e amplasat în colțul din dreapta. Chiar dacă are un touchpad mare, veți folosi un mouse pentru un plus de productivitate și vă puteți gândi la unul fără fir dacă călătoriți des cu laptopul (conectarea se face prin intermediul unui adaptor inclus).

Păreri pro și contra

Face parte dintr-o serie nouă numită IdeaPad 3 care oferă finisaje mai elegante iar culoarea e una destul de populară – gri. Componentele hardware sunt de ultimă generație și veți fi impresionați de acesta, iar voi puteți extinde oricând memoria RAM la 8GB pentru că actuala memorie RAM e integrată. Poate că nu avem un ecran IPS, dar e de apreciat faptul că are o rezoluție generoasă. Bineînțeles, nu poate avea Windows 10 preinstalat și acest sistem de operare trebuie pus ulterior cu ajutorul unui stick USB. Îl veți găsi în magazine în acest format și e ușor de transportat și instalat cât timp laptopurile nu mai au unități optice.

Lenovo IdeaPad 3 15ARE05 reprezintă o alternativă bună la modelele cu Intel și chiar dacă e mai accesibil, veți vedea ă oferă și mai multă performanță. Noile procesoare AMD au tehnologie de fabricație de 7 nm, dar mai sunt și pe tehnologie de 12 nm.

Te-ar mai putea interesa