Lenovo IdeaPad 3 15ALC6, laptop performant cu ecran bun

Laptopul Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 este unul destul de bun dacă nu sunteți pasionați de jocuri. L-aș recomanda celor care vor un model puternic și fiabil, iar brandul joacă un rol destul de important. Vedem tot mai multe laptopuri de tip office de la acest brand și performanțele sunt chiar excelente. Poate că din imaginea de prezentare nu se vede foarte bine, laptopul este albastru și rama ecranului este neagră. Poate că vă place o astfel de combinație și oricum nu-l veți alege doar pentru că arată bine, ci și pentru că este performant.

Laptopurile au devenit destul de performante în ultimii ani și desktopurile nu au mai devenit atât de atractive. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul de pe acest laptop este un Ryzen 7 5700U care este perfect pentru uz office și poate că nici nu veți folosi cele 6 nuclee. Consider că și un procesor Quad Core este de ajuns pentru că nu sunt multe aplicații care folosesc atâtea nuclee. SSD-ul folosit nu este unul de tip SATA, ci este mult mai compact, dar și instalarea sa este foarte simplă (este de tip M.2). Displayul este un punct forte și vedem că este un IPS cu specificații foarte bune.

Porturile acestui laptop sunt următoarele: USB 2.0, HDMI, două USB 3.2, la care se adăugă și tehnologiile fără fir WiFi ac și bluetooth 5.0. Un laptop de tip business oferă Windows preinstalat și acesta afectează prețul laptopului.

Păreri pro și contra

Am oferit destul de multe motive pentru care merită ales, dar mai sunt și altele. Autonomia poate atinge chiar și 9 ore în anumite condiții, dar în general este cam pe jumătate dacă solicitați mult procesorul sau placa video. Componentele pot fi upgradate și mă refer la memoria RAM și la SSD, dar puteți să mențineți actuala configurație. Fiabilitatea este un alt punct forte deoarece vorbim de un brand de top cu experiență.

Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 impresionează la multe capitole și se pot vedea și anumite dotări de tip business care merită menționate: TPM 2.0, camera privacy shutter. Acestea pot fi găsite și pe alte laptopuri, însă sunt importante în cadrul micilor companii. Windows 10 cu licență este un plus pentru acest laptop.

Te-ar mai putea interesa