Lenovo IdeaPad 3 15ACH6, laptop creat pentru jocuri

Cele mai multe laptopuri de pe piață sunt cele din segmentul de gaming deoarece oferă un hardware pe măsură, un design modern și dotări folositoare. Lenovo IdeaPad 3 15ACH6 este modelul prezentat în imaginea de jos și se poate vedea că are o construcție slim, dar și tastatură iluminată RGB. Anumite dotări nu reies din imaginea de prezentare motiv pentru care le voi enumera și prezenta mai jos. Aceasta este o serie de laptopuri și vorbim de mai multe configurații diferite, chiar dacă numele este același. Diferențele sunt vizibile și pot afecta performanțele din jocuri.

Evident că cel mai performant model este și cel mai scump, iar voi puteți alege modelul care nu vă depășește bugetul sau vă satisface nevoile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Chiar dacă nu ați mai avut un laptop cu procesor AMD, pot spune că merită luat în considerare în special datorită prețului și tehnologiei mai avansate – 7 nm. Poate că nu știți multe despre ele, însă un Ryzen 5 este echivalentul unui Core i5, iar un Ryzen 7 este echivalentul unui Core i7. Pare a fi logic, însă depinde și ce generații comparăm, iar scorul de performanță este în favoarea procesoarelor AMD.

Chiar și restul componentelor sunt foarte importante, să zic că are un SSD foarte rapid și ușor de înlocuit în caz că vreți să montați unul de 1GB. De multe ori memorie RAM este de ajuns însă nu aș opta pentru 8GB dacă vreți să jucați jocuri mai noi. Ecranul diferă puțin și diferențele sunt vizibile la partea de refresh, adică unele pot avea 165 Hz. Aveți nevoie de un ecran cu rată de refresh mare dacă configurația vă permite să rulați jocuri cu peste 60 de fpsuri. Puteți pune pe listă și laptopuri de la concurență, cum este și Victus by HP 16-d0063nq.

Concluzie

Lenovo IdeaPad 3 15ACH6 l-aș recomanda oricui și dacă vă doriți o serie și mai avansată atunci optați pentru Legion sau IdeaPad 5. Conectivitatea este una destul de avansată și veți vedea că puteți conecta cam orice la el. Totuși, laptopuri mai mari oferă și acel DisplayPort în format mini pentru un monitor profesional, dar și cel de sus are un HDMI foarte bun – 2.0.

Te-ar mai putea interesa