Lenovo IdeaPad 130-15IKB, laptop cu i3-6006U

Laptopul Lenovo IdeaPad 130-15IKB face parte dintr-o serie nouă care impresionează deoarece oferă un raport performanță/preț bun. Sunt disponibile puține configurații, dar una e multimedia pentru că e prezentă o placă video dedicată. Oricum, nu discutăm de o serie de gaming ci de una care se adresează tuturor utilizatorilor pentru că are un preț acceptabil. Generația nouă de laptopuri Lenovo are un design nou atractiv și nu am ce să-i reproșez. Are o suprafață ca nu lasă amprentă, butonul de pornire e vizibil, tastatura îi ergonomică.

Are cel mai bun preț pentru ce oferă și o construcție reușită, iar acest lucru se poate vedea și în poze. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Avem un procesor nou și cu caracteristici tehnice bune, iar scorul de performanță e foarte bun pentru un Dual Core. Placa video integrată se descurcă bine chiar și când vine vorba de conținut 1080p, însă dacă vreți să conectați laptopul la un monitor sau TV, o placă video dedicată cred că s-ar descurca mai bine. Oricum, hardware-ul avansează destul de mult de la an la an iar componentele tind să fie integrate sau tot mai mici. Un exemplu bun sunt SSD-urile de tip M.2, însă nu pot fi puse pe orice laptop din cauză plăcilor de bază instalate.

Păreri pro și contra

Această serie se poate lăuda cu o autonomie destul de mare dar nu cred că-l veți folosi pe baterie, ci îl veți ține mai tot timpul în priză. Spre deosebire de un desktop, acesta îl puteți lua oriunde și nu are o greutate atât de mare – 2.1 kg. Eu aș alege un mouse fără fir pentru că e mai ușor de transportat și veți avea un cablu în minus pe birou.

Lenovo IdeaPad 130-15IKB e recomandarea mea pentru cei care nu au mai avut un laptop, ci un desktop vechi sau nu sunt interesați să joace jocuri. Laptopul se mișcă bine, iar dacă vreți ca sistemul să pornească în câteva secunde, atunci înlocuiți hard discul cu un SSD. SSD-urile chiar au devenit accesibile și cred că vor înlocui hardurile în următorii ani.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Lenovo IdeaPad 130-15IKB, laptop cu i3-6006U”

Comentariile sunt închise.