Lenovo IdeaPad 120S-14IAP, laptop pentru studenți

Laptopul Lenovo IdeaPad 120S-14IAP e un model de 14 inci și se vede destul de ușor din numele său dar e vizibilă și seria din care face parte. Sunt disponibile câteva variante doar că mie mi se pare că cea de jos e cea mai atractivă. Îmi place foarte mult culoarea și cât este de compact. Chiar dacă majoritatea laptopurilor sunt de 15 inci, laptopurile de 14 sunt mult mai portabile pentru că nu mai au unitate optică și hardware-ul e unul office. Greutatea sa e una destul de redusă – 1.4 kg, adică poate fi transportat cu ușurință chiar și fără o geantă.

Din poza de jos se vede că e vorba de varianta albastră dar configurația pare să fie aceeași. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Intel Celeron N3350 e foarte popular deoarece e varianta Apollo Lake, dar sunt și alte variante care sunt puțin mai diferite. De multe ori chiar nu e nevoie de mai mult pentru că suntem interesați și de o autonomie cât mai mare. Ecranul acestui laptop e cel clasic doar cu o diagonală mai mică – 14 inci. Cu toate astea, se poate viziona conținut 720p că doar poate fi folosit ca un media player portabil.

Nu e dotat cu un hard disc sau SSD clasic, ci are o memorie eMMC de 64GB. Aceasta ocupă foarte puțin spațiu și veți vedea că totul se mișcă rapid. Hard discul clasic chiar nu mai e atât de popular pentru că e lent și foarte puțini utilizatori mai vor spațiu mare.

Păreri pro și contra

Autonomia acestui laptop e un punct forte deoarece componentele consumă puțin, însă depinde și de câțiva factori importanți (ce aplicații folosiți, setări alese etc). E evident că se adresează studenților și elevilor pentru că are Windows 10 S, care e și varianta recomandată pentru acest laptop.

Chiar dacă e subțire, sunt prezente cele mai utile porturi și mă refer la cele USB, iar conectorul HDMI devine util dacă aveți un monitor sau TV pe care să vedeți conținut video. Lenovo IdeaPad 120S-14IAP impresionează la multe capitole că doar nu e construit pentru sarcini grele, dar cred că știți deja asta.

Te-ar mai putea interesa