Lenovo IdeaCentre Y710 Cube-15ISH, desktop PC cu Core i7 Skylake

Lenovo IdeaCentre Y710 Cube-15ISH e alegere mai ieftină decât varianta Y720 deoarece are procesor din generația precedentă – Skylake. Chiar dacă nu alegeți un sistem desktop cu cele mai noi componente, tot veți putea rula jocuri la detalii acceptabile că doar are GTX 1070 și GTX 1080. Procesorul e foarte important indiferent ce veți face pe el, iar fără un model bun nu veți putea juca cel mai noi apariții. Recomandarea mea e cel cu procesor Core i7 și GTX 1070, dacă bugetul nu vă permite ceva mai mult. Ulterior, puteți lua o placă video mai bună și plătiți diferența.

Îmi place că noile configurații au un consum mult mai mic de energie, motiv pentru care o sursă de 450 W e de ajuns. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă alegeți cea mai performantă configurație, nu e un procesor care poate fi overclokat. Configurația e limitată în acea sursă, motiv pentru care nu veți putea face orice upgrade pe viitor. Hard discul mi se pare suficient de bun deoarece e de 7200 RPM, dar și un SSD e o alegere bună dacă vă place ca aplicațiile să pornească instant.

Puteți folosi orice periferice pentru că are cele mai uzuale porturi, iar un monitor cu G-Sync ar fi ideal sau unul măcar cu timp de răspuns de 1ms. Multitaskingul e foarte bun la un desktop cu 16GB RAM de tip DDR4 și nu cred că veți avea nevoie de mai mult. Nu e foarte scump pentru că nu are cele mai avansate componente și pentru că are Free DOS. Eu aș pune doar Windows 10 pe acesta pentru că acele componente au drivere doar pentru acel sistem de operare.

Păreri pro și contra

Poate reda toate jocurile la detalii medii și maxime, iar un monitor din seria Legion ar fi indicat deoarece se potrivește (are același design și logo). Perifericele incluse sunt de gaming cum e și normal, iar dacă nu vă plac puteți lua de la Razer.

Chiar dacă Lenovo IdeaCentre Y710 Cube-15ISH pare destul de mare din poza de sus, se observă ușor din clipul de jos că e destul de compact.

Te-ar mai putea interesa